For en drøy måned siden satt 2,3 millioner nordmenn, som vanligvis spinner rundt i hamsterhjulet, klistret til tv-skjermen og nøt sakte-tv rundt Svalbard. Det ble meldt om kaffepauser, venninnekvelder og sykedager foran tv-skjermen. Er det mulig å ha den samme tilnærmingen nå? I februar sendte NRK 13.319 minutter med sakte-tv fra Svalbard. Den roen som rådet i det den … (Les mer...)
Hvordan jobbe produktivt hjemmefra?
Mange av oss har hjemmekontor den kommende tiden. Det kan by på utfordringer, derfor har jeg samlet sammen noen gode tips for deg her: Praktisk tilrettelegging: Planlegg dagene dine. Senest dagen før planlegg hva du skal gjøre neste dag. Det er lett å få det man kaller brakkesyken i militæret om man ikke kommer seg ut og lufter hodet, så planlegg inn små spaserturer … (Les mer...)
Hva kan vi lære av dem?
Før jeg dro ned til Nepal på utveksling var det en gjenganger at de jeg snakket med stilte meg spørsmålene: ”Hva skal du der i seks måneder? Skal du undervise eller lære bort noe? Engelsk kanskje? Eller er læringen rettet mer mot noe annet?”. Fokuset på hva jeg skulle lære bort til menneskene i Nepal ble så stort, at både jeg og de rundt meg glemte noe av det viktigste. … (Les mer...)
Side ved side
Høytidene innebærer ofte mye tung og fet kjøttmat. Men det er ingen grunn til å vente til nyttårsforsettene med å inkludere flere vegetarmåltider i kosten. Tiden er inne for at nye klassikere som nøttestek og vegisterkaker kan få plass på julebordet ved siden av ribba og juletorsken. Artikkelen er skrevet av Kjersti Skar Staarvik, redaktør i Ren mat Det er få … (Les mer...)
Matvett i juletida
Hver åttende handlepose går i søpla, og 59 prosent av maten vi kjøper i butikken er ultrabearbeidet. Samtidig har vi fjernet oss fra realitetene om hvordan maten vår blir til. Bør vi ikke spise mer mat «rett fra jorda» for å bli mer «jorda»? Artikkelen er skrevet av Kjersti Skar Staarvik, redaktør i magasinet Ren Mat DA JEG VAR LITEN kunne en middag gjerne vare i tre dager. … (Les mer...)
Småplukk
Viltre barneføtter løper gjennom duggfriskt gress. Vi plukker glassepler litt for tidlig. Det er høst i eplehagen, hvor trærne står som stolte bautaer over levd liv. Familieeiendommen vår kalles for Granlund. Høyreiste grantrær utgjorde lenge en liten lund på østsiden av det hvite trehuset hvor fjerde generasjon nå trår sine barnesko. Men årene gikk, og de stolte … (Les mer...)
Et reisebrev fra Finland og Sverige med #storhamarfamilien
Fredag 7. september klokka 06:00 Går på toget i Brumunddal. Har kledd meg i normalt casual, men har tatt på meg Storhamar-skjerfet, et gammelt, litt frynsete et. Tenker at det blir ikke så mange i dag, det er i Stockholm vi blir mange! #storhamarfamilien Ser det går på noen andre jeg kjenner ansiktene på, en med Storhamar-drakt også. Moro, tenker jeg, da blir vi flere. Har … (Les mer...)
Nivået fotball-Norge glemte
Kvinnefotballmagasinet ser på hvordan vi og Fotball-Norge prioriterer våre nest beste fotballspillere, kvinnene på nivå 2, i 1. divisjon, som Fart. Nivå to i Norge - eller 1.divisjon - for dem som følger med, det er nivået det føles som de fleste glemmer når man snakker utvikling av fotballen her til lands. Undertegnede har et øye til 1.divisjon og kjenner flere klubber … (Les mer...)
Hvorfor du burde snike til deg en powernap
Studier viser at powernaps kan gi mer energi og økt produktivitet. Tjue minutter om dagen kan i tillegg gi deg bedre allmennhelse, blant annet ved å redusere stress og høyt blodtrykk. I denne artikkelen kan du lese seks gode grunner til å inkludere en powernap i din hverdag. Ideell lengde på en powernap Den mest anbefalte lengden på en powernap er mellom tjue til tretti … (Les mer...)