Paskha betyr på russisk PÅSKE. Paskha er en dessert, som opprinnelig ble laget i ortodokse land. Den blir laget i løpet av Holy Week, uken før påsken og siste uken i fasten og deretter brakt til kirken for å bli velsignet på den første offisielle feiringen av Jesu oppstandelse, mellom solnedgang på påskeaften og soloppgang på første påskedag. Paskha er laget av … (Les mer...)
PERFEKT BIFF stekt i stekeovn
Ingenting er vel bedre enn en god biff ? - eller verre enn en seig biff !! Følg denne stekemåten så blir den perfekt ♫♪ Det viktigste er at kjøttet er godt temperert i romtemperatur og stekepannen er skikkelig varm. Her har jeg etterstekt dem i stekeovn, det lønner seg i hvert fall hvis du skal steke mange ! Servert med enkelt bifftilbehør, bakt potet, bearnaise og sprø … (Les mer...)
Ovnsbakt kylling med kremet makaroni, bacon & grønnsaker
Smakfull ovnsrett for hele familien, spesielt populær hos 'kidsa' ♥ Det er ikke lett å vite hva dere lesere vil ha altså, men dette er en populær oppskrift på bloggen min: Edel's Mat & Vin. Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker, som hele familien vil like ! Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !! Du trenger … (Les mer...)
Helstekt mørbrad av hjort !
Servert med sopp & babyspinat og plommesaus ♡ღ Har fått tak i nydelig, ferskt, kortreist hjortekjøtt fra Løiten ! Dette er ikke noe sponset innlegg, for hjorten måtte jeg betale dyrt for !! Neida -eller joda, jeg måtte det, men den var ikke så dyr altså ! Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rette måten er kjøttet mørt og saftig ♡ღ Den selges … (Les mer...)
KÅL – Husmannskost fra Sør Fron !
KÅL er en tradisjonsrett fra Gudbrandsdalen. KÅL er egentlig en kjøttsuppe med erter ✿ Min mormor vokste opp på gården Haverstad Søre, som min oldefar Karl Iversønn Gyttingslien kjøpte i 1902, han tok da navnet etter gården Karl Haverstad. Regner med at mormor spiste mye KÅL i løpet av sine 98 leveår ♥ Sitat fra Fron Historielag: ”Kål” er ein tradisjonsrik matrett som … (Les mer...)
Biff med mandelpotetpurè, aspargesbønner, kantareller & rødvinsaus
Smakfull, fantastisk rett med høstens gode smaker ♫♪ Kantareller og aspargesbønner er i sesong fra august til september, så pass på - sesongen er kort. Haricots verts (aspargesbønner) blir mye brukt i det Franske kjøkken. Mandelpoteter har også dukket opp i butikkene, så det er duket for en fantastisk middag ✿ En så god biffmiddag fortjener en god vin, i dag valgte … (Les mer...)
Andebryst med bakt sjalottløk & sjysaus
✿✿ Servert med fløtegratinerte poteter og asparges ♫♪ Ikke noe er så godt som mørt, rosastekt, smakfullt andebryst ! Festmat til fjells ✿✿ Servert med rykende varme fløtegratinerte poteter, knasende asparges, søte løk og en nydelig sjysaus, som har lagd seg helt selv ! I glasset: Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014 Du trenger til 4 porsjoner: 800 g andebryst … (Les mer...)
Rekesmørbrød med fennikelsalat
En liten vri på det tradisjonelle rekesmørbrødet -og det smaker helt nydelig ! Gode reker servert på fersk loff, med fennikelsalat og crème fraîche dressing ღ Majones er egentlig utrolig enkelt og raskt å lage selv. Det viktigste er at alle ingrediensene må ha samme temperatur, så la egg, sennep, eddik og olje stå i romtemperatur ca. en time før du lager den. Hvis oljen … (Les mer...)
Pastasalat med laks
Mettende, lett sommermat, som nesten lager seg selv :) Perfekt til lunch eller kvelds på varme sommerdager ♫♪ Innlegget avsluttes med ett dikt av Toril Ingeborg Nybrott, en ordkunstner og sanglerke, bosatt i Hamar, samt ett bilde av mitt fantastiske barnebarn. Ha en fortsatt nydelig sommer :) Du trenger: 200 g pasta 100 g røkt laks 100 g sukkererter 4 … (Les mer...)
Bali Kyllinggryte !
Bali er en øy og provins i Indonesia, går ut i fra at det er denne eksotiske øya som retten har fått navnet sitt i fra, men vet ikke dette sikkert altså :) Noen som har en bedre forklaring til navnet ? Mange har sikkert spist Bali Kyllinggryte fra Toro, både posevarianten og den ferdige formen, som varmes i mikrobølgeovnen. Den smaker ikke så verst, med den blir 100 ganger … (Les mer...)
Biff av dåhjort med stekte grønnsaker, bakt potet, soppsaus og portvingele !
De er jo så søte de små dåhjortene ♥ Men, søt eller ikke, MAT må vi ha :) Fin hyttemat, da du kun trenger en stekeovn til potetene og en stekepanne -eller to, det er lettere og holde grønnsakene varme hvis du steker dem i en egen stekepanne. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke biffene. I glasset: Domaine de la Janasse 2012 Til 2 porsjoner … (Les mer...)
Blåskjell !! I bøtter og spann !!
Blåskjell kan grilles, kokes og stekes - og du kan variere smakene i det uendelige ♫♪ Her er 10 gode oppskrifter! Spis & Nyt :) Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien. Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite. Blåskjellet kan bli opptil 8–9 cm langt og består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler … (Les mer...)