• Livsstil
    • By- og bygdelista
    • Bygdeblogg
    • Veronicas lister
    • Krokodilleøya
    • Berlinbloggen
    • Hanna Maries blogg
    • achtung!spass
    • Gunn Magdalena
    • Stian i Palestina
    • Pengene dine
    • Ernæring fra innsida
    • Livet i Kairo
  • Sport & Trening
    • Kom i form med Malin
    • Espernbloggen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • Sleivspark
    • I rundvantet
    • Bak mål
    • Rett på mål
    • Jentenes hjørne
    • På tribunen
    • Hockeybørsen
    • Mattis roter i sportsarkivet
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • Hamar Arbeiderblad Beta
    • 10 favoritter
  • Humor
    • Dagens Svein
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
    • Tonjes kjøkkenhjørne
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
  • Info
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Paskha !!

10. april 2017 av Edel Randgaard

Paskha !!

Paskha betyr på russisk PÅSKE. Paskha er en dessert, som opprinnelig ble laget i ortodokse land. Den blir laget i løpet av Holy Week, uken før påsken og siste uken i fasten og deretter brakt til kirken for å bli velsignet på den første offisielle feiringen av Jesu oppstandelse, mellom solnedgang på påskeaften og soloppgang på første påskedag. Paskha er laget av … (Les mer...)

PERFEKT BIFF stekt i stekeovn

20. januar 2017 av Edel Randgaard

PERFEKT BIFF stekt i stekeovn

Ingenting er vel bedre enn en god biff  ? - eller verre enn en seig biff !! Følg denne stekemåten så blir den perfekt ♫♪ Det viktigste er at kjøttet er godt temperert i romtemperatur og stekepannen er skikkelig varm. Her har jeg etterstekt dem i stekeovn, det lønner seg i hvert fall hvis du skal steke mange ! Servert med enkelt bifftilbehør, bakt potet, bearnaise og sprø … (Les mer...)

Ovnsbakt kylling med kremet makaroni, bacon & grønnsaker

13. januar 2017 av Edel Randgaard

Ovnsbakt kylling med kremet makaroni, bacon & grønnsaker

Smakfull ovnsrett for hele familien, spesielt populær hos 'kidsa' ♥ Det er ikke lett å vite hva dere lesere vil ha altså, men dette er en populær oppskrift på bloggen min: Edel's Mat & Vin. Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker, som hele familien vil like ! Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !! Du trenger … (Les mer...)

Helstekt mørbrad av hjort !

30. november 2016 av Edel Randgaard

Helstekt mørbrad av hjort !

Servert med sopp & babyspinat og plommesaus ♡ღ Har fått tak i nydelig, ferskt, kortreist hjortekjøtt fra Løiten ! Dette er ikke noe sponset innlegg, for hjorten måtte jeg betale dyrt for !! Neida -eller joda, jeg måtte det, men den var ikke så dyr altså ! Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rette måten er kjøttet mørt og saftig ♡ღ Den selges … (Les mer...)

KÅL – Husmannskost fra Sør Fron !

12. oktober 2016 av Edel Randgaard

KÅL – Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL er en tradisjonsrett fra Gudbrandsdalen. KÅL er egentlig en kjøttsuppe med erter ✿ Min mormor vokste opp på gården Haverstad Søre, som min oldefar Karl Iversønn Gyttingslien kjøpte i 1902, han tok da navnet etter gården Karl Haverstad. Regner med at mormor spiste mye KÅL i løpet av sine 98 leveår ♥ Sitat fra Fron Historielag: ”Kål” er ein tradisjonsrik matrett som … (Les mer...)

Biff med mandelpotetpurè, aspargesbønner, kantareller & rødvinsaus

26. september 2016 av Edel Randgaard

Biff med mandelpotetpurè, aspargesbønner, kantareller & rødvinsaus

Smakfull, fantastisk rett med høstens gode smaker ♫♪ Kantareller og aspargesbønner er i sesong fra august til september, så pass på - sesongen er kort. Haricots verts (aspargesbønner) blir mye brukt i det Franske kjøkken. Mandelpoteter har også dukket opp i butikkene, så det er duket for en fantastisk middag ✿ En så god biffmiddag fortjener en god vin, i dag valgte … (Les mer...)

Andebryst med bakt sjalottløk & sjysaus

12. august 2016 av Edel Randgaard

Andebryst med bakt sjalottløk & sjysaus

✿✿ Servert med fløtegratinerte poteter og asparges ♫♪ Ikke noe er så godt som mørt, rosastekt, smakfullt andebryst ! Festmat til fjells ✿✿ Servert med rykende varme fløtegratinerte poteter, knasende asparges, søte løk og en nydelig sjysaus, som har lagd seg helt selv ! I glasset: Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014 Du trenger til 4 porsjoner: 800 g andebryst … (Les mer...)

Rekesmørbrød med fennikelsalat

29. juli 2016 av Edel Randgaard

Rekesmørbrød med fennikelsalat

En liten vri på det tradisjonelle rekesmørbrødet -og det smaker helt nydelig ! Gode reker servert på fersk loff, med fennikelsalat og crème fraîche dressing ღ Majones er egentlig utrolig enkelt og raskt å lage selv.  Det viktigste er at alle ingrediensene må ha samme temperatur, så la egg, sennep, eddik og olje stå i romtemperatur ca. en time før du lager den. Hvis oljen … (Les mer...)

Pastasalat med laks

20. juli 2016 av Edel Randgaard

Pastasalat med laks

Mettende, lett sommermat, som nesten lager seg selv :) Perfekt til lunch eller kvelds på varme sommerdager ♫♪ Innlegget avsluttes med ett dikt av Toril Ingeborg Nybrott, en ordkunstner og sanglerke, bosatt i Hamar, samt ett bilde av mitt fantastiske barnebarn. Ha en fortsatt nydelig sommer :) Du trenger: 200 g pasta 100 g røkt laks 100 g sukkererter 4 … (Les mer...)

Bali Kyllinggryte !

8. juli 2016 av Edel Randgaard

Bali Kyllinggryte !

Bali er en øy og provins i Indonesia, går ut i fra at det er denne eksotiske øya som retten har fått navnet sitt i fra, men vet ikke dette sikkert altså :) Noen som har en bedre forklaring til navnet ? Mange har sikkert spist Bali Kyllinggryte fra Toro, både posevarianten og den ferdige formen, som varmes i mikrobølgeovnen. Den smaker ikke så verst, med den blir 100 ganger … (Les mer...)

Biff av dåhjort med stekte grønnsaker, bakt potet, soppsaus og portvingele !

1. juli 2016 av Edel Randgaard

Biff av dåhjort med stekte grønnsaker, bakt potet, soppsaus og portvingele !

De er jo så søte de små dåhjortene ♥ Men, søt eller ikke, MAT må vi ha :) Fin hyttemat, da du kun trenger en stekeovn til potetene og en stekepanne -eller to, det er lettere og holde grønnsakene varme hvis du steker dem i en egen stekepanne. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke biffene. I glasset: Domaine de la Janasse 2012 Til 2 porsjoner … (Les mer...)

Blåskjell !! I bøtter og spann !!

24. juni 2016 av Edel Randgaard

Blåskjell !! I bøtter og spann !!

Blåskjell kan grilles, kokes og stekes - og du kan variere smakene i det uendelige ♫♪ Her er 10 gode oppskrifter! Spis & Nyt :) Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien. Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite. Blåskjellet kan bli opptil 8–9 cm langt og består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler … (Les mer...)

« Forrige side
Neste side »

Mest lest siste uke

  • Endelig, min venn, Christian Larrivée! Endelig, min venn, Christian... Storhamar vant endelig bøtta igjen etter ti års venting, og... 2 020 visninger | av Mikki Bjerke | publisert den 13. april 2018
  • Likfingre eller Raynauds fenomen - hva er det? Likfingre eller Raynauds fen... Raynauds fenomen er årsaken til likfingre eller at andre kro... 576 visninger | av Lars Meyer | publisert den 7. april 2018
  • 10 favoritter 10 favoritter Hva liker du best? Gi oss dine 10 favoritter og legg ved... 348 visninger | av Hamar Media | publisert den 31. oktober 2017
  • HØYRE–VENSTRE-FORVIRRING HØYRE–VENSTRE-FORVIRRING Samboer’n har en uendelighet av gode egenskaper. Men på ett... 218 visninger | av Lars Meyer | publisert den 15. april 2018
  • 6 hjemsøkte steder i Norge 6 hjemsøkte steder i Norge OBS! Historier som kan oppfattes som sk... 206 visninger | av Veronica Karlsmoen | publisert den 22. april 2016
  • 4 ting du MÅ vite før du flytter til utlandet 4 ting du MÅ vite før du fly... Hva bør man tenke på før man flytter til utlandet? Det er tr... 204 visninger | av Mona Torgersen | publisert den 6. april 2016
  • Tilbake i Kairo Tilbake i Kairo Etter noen fine feriedager utenfor Egypts landegrenser er je... 142 visninger | av Anja Engen | publisert den 13. april 2018
  • PERFEKT BIFF stekt i stekeovn PERFEKT BIFF stekt i stekeov... Ingenting er vel bedre enn en god biff? - eller verre enn en... 131 visninger | av Edel Randgaard | publisert den 20. januar 2017
  • MY BEST MOMENTS // FEBRUARY & MARCH MY BEST MOMENTS // FEBRUARY... In the next couple of weeks I will regularly post some updat... 125 visninger | av Malin Vik Gregor | publisert den 8. april 2018
  • Kutt ned på saltet! Det er bare en vane. Kutt ned på saltet! Det er b... Salt er verdens mest brukte smaksforsterker. For mye salt bi... 108 visninger | av Lars Meyer | publisert den 15. april 2018

Følg en blogg

Kategorier

Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia bilder Brumunddal cat Dagens Svein Dala fortelling fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena HA Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse historie hjørnespark Hockey humor huskatt ishockey Jesperpus jul Kamma katt Kevin Knappen komiform kondisjonstrening lister løping Mat middag Rett på mål SIL ski stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvatlegene

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er pliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad og HA-bloggen er Carsten Bleness.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Carsten Bleness cbl@h-a.no
Digitalredaktør: Anne Ekornholmen ako@h-a.no

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

© 2018 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no