Ser frem til varme, lange sommerdager -og kvelder ❤
Glem pølser, «røkte» sommerkoteletter og tress-is !
Fantastisk fersk sjømat og friske bær på grillen er det ingenting som slår ♫♪
Dette er en veldig enkel og lettlaget meny, som du slipper og stresse med.
Jeg serverte rettene kun med godt brød og smør.
Alt kan forberedes mange timer før det skal serveres – praktisk !
Trinn for trinn:
- Start med og forberede limesmøret.
- Skrell og mariner rekene, sett rekene i kjøleskapet.
- Gjør i stand fiskepakkene og oppbevar dem i kjøleskapet.
- Lag mascarponekremen og tre jordbærene på spyd, oppbevar kremen kaldt frem til servering.
- La gjestene sette seg ved bordet og server gjerne en kald hvitvin, før du begynner grillingen.
- Dekk på bordet med godt brød/loff og smør.
- Grill rekene, det tar 2 minutter !
- Spis og nyt ♫♪
- Rydd av bordet etter forretten -og grill laksepakkene i 15 minutter.
- Spis og nyt ♫♪
- Rydd av bordet etter hovedretten
- Sett frem dessertskåler og mascarponekremen.
- Grill jordbærene, det tar kun få minutter.
- Spis og nyt ♫
Rekespyd med limesmør ❤
Reker kan jeg spise i bøtter og spann! Moro med en liten tvist, marinere dem i kryddersmør og la de få en liten puff på grillen. Beregn ca. 15 middels store reker per porsjon.
Limesmør:
- 150 g usaltet smør
- 1/2 dl tørr hvitvin
- Saft og revet skall av 1 lime
- 1 ts brunt sukker
- 1 ss revet gul løk
La smøret bli mykt før du begynner. Bland sammen alle ingrediensene og rør dem godt sammen.
Rekespyd:
Legg spydene i vann, hvis de er av tre en god stund før de skal brukes.
Skrell reker og tre de på spydene. Legg dem i en grillform av aluminium.
Pensle dem med kryddersmøret, la de marineres 1 time i kjøleskapet før du griller dem.
Nytes sammen med fersk loff, limebåter og resten av kryddersmøret.
Laks i folie med grønnsaker og soyasaus ☀
Til 4 porsjoner trenger du:
- 600 g laksefilet, uten skinn og ben
- 1 rød paprika
- 2-4 sjalottløk
- 8 grønne asparges
- 1/2-1 grønn squash
- 2 gulrøtter
- 4 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Olje
- 1/2 sitron
- Persille
- Crème Fraiche Lett
Fremgangsmåte:
Skjær laksefileten i 4 porsjonsstykker.
Skjær sjalottløk i tynne ringer.
Skjær paprika i tynne skiver
Skjær asparges i to-tre biter.
Skjær squash i ca. 1/2 cm tykke skiver, del skivene i to eller fire.
Skjær gulrøtter i tynne skiver.
Klipp til 4 store aluminiumsfolie-ark.
Hell noen ss olje på folien, legg på 1/4 av grønnsakene på hvert ark.
Pass på så alle får like mye av hver grønnsak.
Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett 1 ss soyasaus over grønnsakene.
Legg på laksefilet, krydre med litt salt, dryss over litt persille og skvis over litt sitronsaft.
Ta tak i alle fire hjørnene, la de møtes på toppen, lukk pakken godt sammen. Nå kan pakkene oppbevares i kjøleskapet frem til de skal legges på grillen.
Stekes på varm grill, med skjøten opp i 12-15 minutter. Grillen min var på 180 grader.
Varmen gikk ned til 150 grader, når jeg åpnet lokket og la på laksepakkene, jeg skrudde blussene
på grillen litt ned -og den holdt ca. 150 grader under grilltiden.
Server hele pakken på en tallerken, så gjestene kan åpne den selv.
Serveres med godt brød og Crème Fraiche Lett ☀
Grillet jordbær & mascarponekrem med cognac ✿✿
Smaskens dessert etter ett godt grillmåltid !!
Jordbær tres på grillpinner, legg gjerne grillpinnene i vann en liten stund først.
Må serveres med en gang, så du må grille bærene etter hovedretten er spist.
Mascarponekremen kan du lage tidligere på dagen og oppbevare den i kjøleskapet.
Mascarponekrem:
- 250 g mascarpone
- 1 dl creme fraiche
- 1 vaniljestang
- 2 ss melis
- 1 ss cognac
- Skrap ut frøene i vaniljestangen, bland frøene med mascarpone, melis og cognac.
- Tilsett creme fraiche til slutt.
- Pynt med sitronmelisse (hvis du har) ved servering.
Ha en nydelig aften !!!
Her kommer en rekke bilder av ingredienser, fremgangsmåter og ferdige retter, det er lov og la seg friste !





Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.