• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Andebryst med bakt sjalottløk & sjysaus

12. august 2016 av Edel Randgaard

✿✿ Servert med fløtegratinerte poteter og asparges ♫♪

andebryst

Ikke noe er så godt som mørt, rosastekt, smakfullt andebryst !
Festmat til fjells ✿✿
Servert med rykende varme fløtegratinerte poteter, knasende asparges, søte løk og en nydelig sjysaus, som har lagd seg helt selv !

I glasset: Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014

andebryst

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 800 g andebryst
  • Salt
  • Pepper
  • 12 stk små sjalottløk
  • 3 dl vann
  • 1 dl rødvin
  • 1 beger kjøttfond
  • 3 fedd hvitløk
  • Frisk rosmarin
  • Meierismør
  • Asparges
  • Fløtegratinerte poteter *

Bakt sjalottløk & sjysaus:

  1. Rens og skrell sjalottløkene.
  2. Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele hvitløksfedd og rosmarinkvaster.
  3. Tilsett kjøttfond, vann og vin. Legg på noen skjeer smør.
  4. Dekk formen med folie og bak på 200 grader i 45-50 minutter, til løken er helt mør.
  5. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.
  6. (Du kan begynne og steke andebryst når sjalottløken har stått i ovn i 25 minutter)
  7. Skyen i formen serveres som saus til andebrystet, sammen med den bakte løken.
andebryst
Sjysausen blir utrolig god !!! ✿

Fløtegratinerte poteter,

som du kan steke sammen med løken finner du oppskrift på her.

Andebryst:

  1. Rut opp skinnet og krydre godt med salt og pepper.
  2. La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
  3. Legg dem med skinnet ned i en kald panne uten fett. Sett på sterk varme.
  4. Stekes på denne siden til skinnet er gyllent og sprøtt. Skru ned varmen litt hvis den begynner og bli vel mørk. Det tar ca. 10 minutter å få skinnet sprøtt.
  5. Snu dem og stek på den andre siden i ca. 5 minutter. (Sett gjerne ett steketermometer i midten av andebrystet. Når den har kjernetemperatur 59 °C er den akkurat passe rosa!)
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.

Asparges:

  1. Skjær eller knekk av ca. 3 cm av den nederste delen og kok asparges i lettsaltet vann i 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen.

Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014

Smak av kirsebær, villbringebær med hint av mentol.
Kr. 160,-

andebryst

And inneholder en del fett og trenger vin med syre for å rense ganen, samtidig som den trenger vin med robust fruktighet med litt animalske toner. Jeg ble anbefalt en vin, av sjarmerende ‘fyr’ fra Vinmonopolet på Stange, med druen Pinot Noir til denne retten -og til tilbehøret passet det vist nok godt med denne fra USA. Den bør luftes -og gjerne helles over på en karaffel ✿

andebryst
Ingredienser til andebryst med bakt sjalottløk og sjysaus ✿ -og grønne asparges
andebryst
«Rutet» og krydret andebryst, forbereder sjalottløk og saus ✿
andebryst
Steker andebryst ✿
andebryst
Bakt sjalottløk og sjysaus klar til servering ✿
andebryst
Fløtegratinerte poteter klar til servering ✿
andebryst
SPIS & NYT ✿
andebryst
Lag en fin helg ღ ღ
Kos dere !!
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: andebryst, godt, helgemat, hyttemat, middag, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.