• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Beef Jalfrezi / indisk curry!

25. mars 2020 av Edel Randgaard

Det er en uvanlig tid vi er inne i nå 💕
Håper det står bra til med dere alle 💚

Frisk eller syk, i karantene eller permittert ?
Kanskje du er så heldig, som meg – som fremdeles, enn så lenge i hvert fall, kan møte opp på jobb, riktig nok med en os av antibac!
Mat må vi ha – og nå er det lov å kose seg litt ekstra 💚

Mange sitter hjemme i karantene, selv om de er friske, da har man god til til å lage gode middager.

Vi andre, som fremdeles kan bevege oss ute savner kanskje ett restaurantbesøk.

En av mine favoritt spisesteder i Hamar er Restaurant Royal India, som du kan lese om her !

» Vi har besluttet å stenge ned Royal India i dag fram til 31/03/2020 og tar solidarisk ansvar for den nasjonale dugnaden som nå er startet for å sikre folks liv og helse.
Ta vare på hverandre❤️🤗🙏» Står det deres facebook side, men ikke fortvil.
Du kan lage god indisk mat hjemme.
*

Beef Jalfrezi spiste jeg på en utrolig bra Indisk restaurant i København.

Du kan lese om Al-Diwan på Vesterbro i København her ♪♪

Jalfrezi er en indisk curry 

Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.
Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat,
hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk -og blandet inn løk og chili.

Min utgave av Jalfrezi er en smaksbombe med ytrefilet av storfe !

Godt tilbehør er basmatiris, nanbrød og yoghurt eller raita 🌿
God middag ♪♪

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 800 g ytrefilet
  • Stekeolje
  • 1 gul løk
  • 1 rød løk
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 1 ss revet ingefær
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 ts malt spiskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl fløte
  • Frisk koriander
  • Lime
  • Basmatiris
  • Nan brød
  • Yoghurt/Raita
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjølskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
  2. Skjær biffkjøtt i strimler og brun kjøttet rask i en varm stekepanne i olje eller smør i flere omganger.
  3. Legg kjøttet til side.
  4. Skrell og skjær løk i tynne skiver og stek løken i smør til den er gyllen.
  5. Tilsett paprika, skåret i strimler, finhakket chili og revet ingefær.
  6. Hell over kjøttkraft, hermetiske tomater, tomatpure, sennep og krydder.
  7. La det surre i ca. 15 minutter.
  8. Rør inn fløte.
  9. Legg tilbake kjøttet og la det bli gjennomvarmt.
  10. Smak til med mer salt hvis nødvendig.
  11. Dryss over koriander og litt limesaft ved servering.
Raita
  • 350 gresk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts spisskummin
  • Finhakket frisk mynte

Sånn gjør du:

  1. Skrell agurken, gni den lett med salt og riv den på et rivjern.
  2. Sil fra overflødig væske.
  3. Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, salt, pepper, sukker og litt frisk mynte.
  4. Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: indisk mat, Mat, matblogg, middag, middagstips, oppskrift, Oppskrifter, restemat, selskapsmat

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.