De er jo så søte de små dåhjortene ♥ Men, søt eller ikke, MAT må vi ha 🙂
Fin hyttemat, da du kun trenger en stekeovn til potetene og en stekepanne -eller to,
det er lettere og holde grønnsakene varme hvis du steker dem i en egen stekepanne.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke biffene.
I glasset: Domaine de la Janasse 2012
Til 2 porsjoner trenger du:
- 2 stk biff av dåhjort a 200 gram
- 2 stk bakepoteter
- Kryddersmør
- 1 stk rødløk
- 1/2 stk squash
- 1 stk paprika
- 100 g sopp
- 2 dl fløte
- Salt
- Pepper
- 1 ss soyasaus
- Kryddersmør
- Portvingele
Sånn gjør du:
- Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie og stek i ovn på 250 grader (instilling 7-8 på gassovn) i 1-2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Stikk en strikkepinne i potetene for og teste om de er ferdige.
- Skjær rødløk i båter, squash i skiver og del dem i to, skjær paprika i strimler.
- Stek grønnsakene i smør. Krydre med salt, pepper og litt soyasaus.
Legg dem til side og hold dem varme. - Stek dåhjort biffene i en varm stekepanne med en blanding av smør og olje.
Krydre med salt og pepper.
Stek dem på sterk varme til de får en fin brunfarge, 3-5 minutter på hver side.
Slå ned varmen og stek videre på ettervarmen noen minutter på hver side. Bruker du steketermometer er kjøttet rosa når steketemperaturen er 58 grader.
La de hvile 5-10 minutter før de serveres. - Mens biffen hviler steker du litt sopp, skjært i skiver i pannen.
Når soppen er stekt tilsetter du fløte. - La det koke noen minutter, til det tykner og smak til med soyasaus, salt og pepper.
Server dåhjort på en seng av grønnsaker, med saus, bakt potet med kryddersmør og portvingele.
Domaine de la Janasse 2012
Dåhjortkjøttet er mørkt og magert med relativt kraftig viltsmak.
Det magre kjøttet tilsier at vinen ikke bør være for rik på tanniner og aromaen kan med fordel være litt krydret. Fruktige og friske viner passer godt til rådyr.
Farge: Dyp blårød.
- Lukt: Aroma preget av mørke bær, morell og litt blomst, hint av urter.
- Smak: Ung og saftig frukt, preg av mørke bær, plomme og urter.
- Passer til:
- Land/distrikt: Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône
- Årgang: 2010
- Råstoff: Grenache 50%, Carignan 15%, Mourvèdre 15%, Syrah 15%, Cinsault 5%
- Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: UkjentSyre: Ukjent
- Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres.



Virker ikke det -så øk dosen !!

(Bilde fra Wikipedia)
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.