• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Biff av dåhjort med stekte grønnsaker, bakt potet, soppsaus og portvingele !

1. juli 2016 av Edel Randgaard

De er jo så søte de små dåhjortene ♥ Men, søt eller ikke, MAT må vi ha 🙂

Dåhjort

Fin hyttemat, da du kun trenger en stekeovn til potetene og en stekepanne -eller to,
det er lettere og holde grønnsakene varme hvis du steker dem i en egen stekepanne.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke biffene.

I glasset: Domaine de la Janasse 2012

Dåhjort

Til 2 porsjoner trenger du:

  • 2 stk biff av dåhjort a 200 gram
  • 2 stk bakepoteter
  • Kryddersmør
  • 1 stk rødløk
  • 1/2 stk squash
  • 1 stk paprika
  • 100 g sopp
  • 2 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss soyasaus
  • Kryddersmør
  • Portvingele

Sånn gjør du:

  1. Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie og stek i ovn på 250 grader (instilling 7-8 på gassovn)  i 1-2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Stikk en strikkepinne i potetene for og teste om de er ferdige.
  2. Skjær rødløk i båter, squash i skiver og del dem i to, skjær paprika i strimler.
  3. Stek grønnsakene i smør. Krydre med salt, pepper og litt soyasaus.
    Legg dem til side og hold dem varme.
  4. Stek dåhjort biffene i en varm stekepanne med en blanding av smør og olje.
    Krydre med salt og pepper.
    Stek dem på sterk varme til de får en fin brunfarge, 3-5 minutter på hver side.
    Slå ned varmen og stek videre på ettervarmen noen minutter på hver side. Bruker du steketermometer er kjøttet rosa når steketemperaturen er 58 grader.
    La de hvile 5-10 minutter før de serveres.
  5. Mens biffen hviler steker du litt sopp, skjært i skiver i pannen.
    Når soppen er stekt tilsetter du fløte.
  6. La det koke noen minutter, til det tykner og smak til med soyasaus, salt og pepper.

Server dåhjort på en seng av grønnsaker, med saus, bakt potet med kryddersmør og portvingele.

Dåhjort

Domaine de la Janasse 2012

Dåhjortkjøttet er mørkt og magert med relativt kraftig viltsmak.
Det magre kjøttet tilsier at vinen ikke bør være for rik på tanniner og aromaen kan med fordel være litt krydret. Fruktige og friske viner passer godt til rådyr.

Farge: Dyp blårød.

  • Lukt: Aroma preget av mørke bær, morell og litt blomst, hint av urter.
  • Smak: Ung og saftig frukt, preg av mørke bær, plomme og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Småvilt og fugl  
  • Land/distrikt: Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Grenache 50%, Carignan 15%, Mourvèdre 15%, Syrah 15%, Cinsault 5%
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: UkjentSyre: Ukjent
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres.
Dåhjort
Steker biff av dådyr, samt grønnsaker på hyttevis !
Dåhjort
Portvingele ! Kjempegodt til viltkjøtt !
Dåhjort
Den beste medisin for mennesker er kjærlighet og omsorg ♥
Virker ikke det -så øk dosen !!
Dåhjort
Dåhjort beholder prikkene når de blir voksne, til forskjell fra Dådyr og Rådyr !
(Bilde fra Wikipedia)
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, dådyr, dåhjort, hjort, hyttemat, hyttetur, Mat, middag, Sopp, vilt, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.