• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Biff med mandelpotetpurè, aspargesbønner, kantareller & rødvinsaus

26. september 2016 av Edel Randgaard

Smakfull, fantastisk rett med høstens gode smaker ♫♪
Kantareller og aspargesbønner er i sesong fra august til september, så pass på – sesongen er kort.

Biffkanatrell

Haricots verts (aspargesbønner) blir mye brukt i det Franske kjøkken.
Mandelpoteter har også dukket opp i butikkene, så det er duket for en fantastisk middag ✿

En så god biffmiddag fortjener en god vin, i dag valgte jeg Gran Sangre de Toro 2012

Biffkantarell

Du trenger til 3 porsjoner:

  • 3 x 200 g biff av indrefilet, ytrefilet eller entrecote
  • Raps -eller solsikkeolje
  • Godt smør
  • Salt
  • Pepper
  • Smørsteke kantareller *
  • Aspargesbønner *
  • Mandelpotetpurè *

Biff:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.

Smørstekte kantareller:

  • 200 g kantareller
  • ½ liten rødløk
  • 1 kvist timian
  • 2 ss raps- eller solsikkeolje
  • 2 ss smør
  • Salt

Sånn gjør du:

  1. Varm opp pannen.
  2. Ha i olje og legg i soppen.
  3. La soppen ligge rolig i pannen til den har fått en tydelig gyllen farge.
  4. Snu soppen og fortsett stekingen på samme måte. Sett ned varmen litt.
  5. Tilsett løk, timian og smør.
  6. La den steke ferdig og smak til med salt.

Aspargesbønner:

Skjær av begge endene på bønnene.
Kokingen går raskt så kok aspargesbønnene mens biffen hviler.
Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og vend inn godt smør og maldonsalt.

Mandelpotetpurè :

  • 600 g mandelpoteter
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og la dem trekke, rett under kokepunktet. Grovhakk hvitløken, og kok den sammen med potetene.
  2. Hell vannet av etter ca. 15 minutter, eller når potetene er gjennomkokt.
  3. Mos potetene og hvitløken, gjerne i en foodprosessor.
  4. Tilsett smør og fløte og kjør alt godt sammen.
  5. Smak til med salt og pepper helt til slutt.

Rødvinsaus:

  • 1 ss brunt sukker
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 ss rødvinseddik
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss smør

Sånn gjør du:
  1. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele. Tilsett løken og la det surre bittelitt.
  2. Tilsett rødvinseddik og la det koke til den nesten er fordampet.
  3. Tilsett rødvinen og la sausen koke inn til ca det halve.
  4. Tilsett deretter kjøttkraften (jeg brukte vann og 3 ss kalvefond) og la koke inn til nesten 2/3 mengde.
  5. Sil sausen.
  6. Nå kan du sette den til side og varme den forsiktig opp ved servering.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Rør inn kaldt smør helt til slutt, sausen skal ikke kokes etter smøret er tilsatt.

Gran Sangre de Toro 2012

Kr. 160,-  Med krydret smak av fat karakter, hint av plomme, svart kirsebær, sjokolade, kaffe og vanilje. Serveres ved 16-18 ° C . Passer ypperlig til retter av lam eller storfe.

Biffkatarell

Land Spania
Område Catalonia
Underområde Øvrige
Årgang 2012
Produktklasse Rødvin, Spania – Catalonia-Penedès
Råstoffer 60% garnacha, 25% cariñena, 15% syrah
Alkoholprosent 13% vol.
Farge / lukt Mørk tett rød. Røde bær, skogsbær, røyk, fat og vegetalske toner i duften.
Smak Saftig med noe eik og krydder, middels fylde, bløte tanniner.
Bruksområde Stekt eller grillet kjøtt.
Lagring 4-6 md. Lagring i nye amerikanske eikefat.
Biffkatarell
Spis & Nyt ♪♫
Biffkatarell
Steker biff !!
Biffkatarell
Steker kantareller !
Biffkatarell
Mandelpotetpurè – fløyelsmyk !!
Biffkantarell
Skjær av tuppene på aspargesbønnene !
Biffkantarell
Koker poteter og rødvinsaus !
Biffkantarell
Ingredienser !
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, kantareller, mandelpotet, Mat, matblogg, middag, rødvin, rødvinsaus, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.