• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Biff med ostepoteter og cognacpeppersaus

31. august 2017 av Edel Randgaard

En ny ‘potetvri’ til biffen i dag !

ostepotet

Nydelig måltid med god mør biff, herlige poteter med ost og en smaskens peppersaus med cognac og rødvin ♫♪ ? Spis & Nyt ♫♪

I glasset: Sandalford Margaret River Range Cabernet Merlot 2015

ostepotet

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 2 stk møre biffer a 200 gram
  • Salt
  • Pepper
  • (Biffkrydder)
  • 2 stk bakepoteter
  • 50 g smør
  • 2 dl revet god ost
  • Små tomater
  • Cognacpeppersaus *
Ostepoteter:
  1. Skjær potetene i ganske tynne skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin.
  2. Skyll dem i kaldt vann og tørk dem godt av på tørkepapir.
  3. Smelt smøret og vend potene i smøret.
  4. Tilsett ost og bland alt forsiktig sammen. Her må du bruke hendene og ‘grise’ litt altså.
  5. Legg potetene taksteinslagt i to porsjoner på en stekeplate med bakepapir.
  6. Bruk en skje og hell over ost og smør, som er igjen i kjelen over potetene.
  7. Krydre dem med salt og pepper.
  8. Stek potetene ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  9. Sett potene tilside. Sett opp ovnsdøren, så komfyren holder 125 grader når du skal sette inn biffene. Potene kan du varme opp igjen mens biffen hviler.
ostepoteter
Skjærer poteter i tynne skiver ♫♪
ostepoteter
Potetskiver i smør og ost ♫♪
ostepoteter
Poteter og tomater er klare til steking ♫♪

Cognacpeppersaus:

Til 4 porsjoner

  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Smør
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • 1 ts tomatpure
  • 1 dl rødvin
  • 2,5 dl kalvebuljong, jeg brukte vann og 1 ss kalvefond
  • 25 g smør
  • 1-2 ss cognac
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Surr finhakket sjalottløk og hvitløk i smør.
  2. Tilsett tomatpure og pepperkorn og la det surre ett par minutter.
  3. Hell i rødvin og kok kraftig til væsken nesten er fordampet.
  4. Tilsett buljongen og la sausen småkoke videre i 15 minutter.
  5. Sil sausen.
  6. Hvis du vil ha sausen tykkere kan du røre ut 2 ts maisenna i litt vann -og tilsette den i sausen.(Nå kan den settes tilside og gjøres ferdig rett før servering, kok den opp igjen før du tilsetter smøret)
  7. Rør inn smøret, sausen skal ikke koke etter smøret er tilsatt og smak til med cognac, salt og pepper.
ostepotet
Koker saus ♫♪
Gjør ferdig sausen ♫♪

Biff:

  1. La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
  2. Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
  3. Krydre biffene godt med pepper eller biffkrydder.
  4. Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side.
  5. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
  6. Forvarm ovnen til 125 grader.
  7. Etterstek biffene i stekeovn krydret med litt salt.

Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 5-10 minutter før servering.

Sausen er silt, bruner biffen ♫♪

Tomater

Tomatene legges i en ildfast form, hell over litt olje og krydre med salt og pepper. Stekes sammen med biffene. Stek dem videre på 200 grader varmluft mens biffene hviler -og sett potetene inn i stekeovnen igjen så de blir varme.

Steker biff og tomater ♫♪

Sandalford Margaret River Range Cabernet Merlot 2015

Ung og saftig, preg av mørke bær, lakris og svale urter, ettersmak med god lengde.
ostepoteter
ostepotet
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, helgefølelsen, Mat, middag, potet, rødvin, rødvinsaus, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg


Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Geir Vestad
Fotosjef: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2021 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.