• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Blåskjell !! I bøtter og spann !!

24. juni 2016 av Edel Randgaard

Blåskjell kan grilles, kokes og stekes – og du kan variere smakene i det uendelige ♫♪ Her er 10 gode oppskrifter! Spis & Nyt 🙂

Blåskjell

Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien.
Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite.
Blåskjellet kan bli opptil 8–9 cm langt og består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler åpnes og lukkes.

Blåskjell er også veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen.
Et halvt kilo gir deg en tredel av dagsbehovet ditt for jern.
Den er aller best på vinteren, når vannet er på sitt kaldeste, men det er fantastisk god sommer-mat også ! Prøver stadig å finne nye oppskrifter med denne hovedingrediensen.

Blåskjell

Link til oppskriftene ligger i navnet på retten.

Moules-frites ♫♫♥

Moules-frites er en rett bestående av blåskjell og pommes frites.
Retten har belgisk opphav, men er også populær i deler av Frankrike.
Navnet på retten er fransk, hvor «moules» betyr muslinger og «frites» pommes frites.

Blåskjell
Moules-frites ♫♫♥

Blåskjell med hvitløk og basilikum ♫♪

HOI MA LAENG POO !
En asiatisk utgave med herlige smaker !

Blåskjell
Med hvitløk og basilikum ♫♪

Blåskjell dampet i øl ♫♪

Her er en god oppskrift med øl, appelsin, rødløk og fennikel.
Hveteøl er det som blir anbefalt til denne retten.

Blåskjell
Dampet i øl ♫♪

Blåskjell på grillen ♫♪

Det beste man kan legge på grillen er blåskjell.
Lag en pakke til hver person, så alle får med seg den nydelig sausen, som blir i bunnen av pakken.
Enkel oppskrift med chili, sjalottløk, hvitvin og urter.

Blåskjell
På grillen ♫♪

Blåskjell med chorizo ♫♪

Blåskjell er egentlig veldig billig mat – og noe av det beste som finnes !
I dag ble det en spennende kombinasjon med chorizo.
Nyt denne smaksbomben  ♫♪

Blåskjell
Med chorizo ♫♪

Blåskjellsuppe ✿

Dette er en nydelig kremet suppe ✿
Server suppen med godt brød og gjerne ett glass god tørr hvitvin.

Blåskjell
Blåskjellsuppe ✿

Grillet blåskjell med kokos & curry !

Litt hotte blåskjell med en touch av Asia, pakket inn i porsjonspakker og tilberedt på grillen.
Smaker helt fantastisk !!! ♥ – også så enkelt å tilberede, ikke vær redd for og prøve deg på dette, en av de enkleste matrettene du kan lage !!

Blåskjell
Grillet – med kokos & curry !

Blåskjell med timian ♫♪

Her er en oppskrift på herlige blåskjell med timian, fløte og hvitvin.

Blåskjell
Med timian ♫♪

Scampi & Blåskjellgryte a’la Edel ♪

Blåskjell og scampi er noe av det beste jeg kan få.
Også er det godt med litt futt i !!
Resultatet ble en hot gryte:

Blåskjell
Scampi & Blåskjellgryte a’la Edel ♪

BLÅSKJELL – Enkelt og greit ♫♫

Dette er en enkel oppskrift, helt tradisjonell, men veldig god.

Blåskjell
BLÅSKJELL – Enkelt og greit ♫♫

Vin som passer:

Lette og tørre hvitviner passer godt!
Jeg bruker ofte en fransk en, med god aroma og mye friskhet: Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Blåskjell

 

I oppskrifter med mye urtesmak ble jeg, i tillegg til overnevnte vin, anbefalt denne:
Clotilde Davenne Petit Chablis 2014
En hvit burgunder til kr. 168,-
Burgundervin (fransk: vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d’Or og Saône-et-Loire.

Blåskjell

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: Blåskjell, grillmat, helgemat, Mat, middag, sjømat, skalldyr, sommer, suppe, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.