Blåskjell kan grilles, kokes og stekes – og du kan variere smakene i det uendelige ♫♪ Her er 10 gode oppskrifter! Spis & Nyt 🙂
Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien.
Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite.
Blåskjellet kan bli opptil 8–9 cm langt og består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler åpnes og lukkes.
Blåskjell er også veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen.
Et halvt kilo gir deg en tredel av dagsbehovet ditt for jern.
Den er aller best på vinteren, når vannet er på sitt kaldeste, men det er fantastisk god sommer-mat også ! Prøver stadig å finne nye oppskrifter med denne hovedingrediensen.
Link til oppskriftene ligger i navnet på retten.
Moules-frites ♫♫♥
Moules-frites er en rett bestående av blåskjell og pommes frites.
Retten har belgisk opphav, men er også populær i deler av Frankrike.
Navnet på retten er fransk, hvor «moules» betyr muslinger og «frites» pommes frites.

Blåskjell med hvitløk og basilikum ♫♪
HOI MA LAENG POO !
En asiatisk utgave med herlige smaker !

Blåskjell dampet i øl ♫♪
Her er en god oppskrift med øl, appelsin, rødløk og fennikel.
Hveteøl er det som blir anbefalt til denne retten.

Blåskjell på grillen ♫♪
Det beste man kan legge på grillen er blåskjell.
Lag en pakke til hver person, så alle får med seg den nydelig sausen, som blir i bunnen av pakken.
Enkel oppskrift med chili, sjalottløk, hvitvin og urter.

Blåskjell med chorizo ♫♪
Blåskjell er egentlig veldig billig mat – og noe av det beste som finnes !
I dag ble det en spennende kombinasjon med chorizo.
Nyt denne smaksbomben ♫♪

Blåskjellsuppe ✿
Dette er en nydelig kremet suppe ✿
Server suppen med godt brød og gjerne ett glass god tørr hvitvin.

Grillet blåskjell med kokos & curry !
Litt hotte blåskjell med en touch av Asia, pakket inn i porsjonspakker og tilberedt på grillen.
Smaker helt fantastisk !!! ♥ – også så enkelt å tilberede, ikke vær redd for og prøve deg på dette, en av de enkleste matrettene du kan lage !!

Blåskjell med timian ♫♪
Her er en oppskrift på herlige blåskjell med timian, fløte og hvitvin.

Scampi & Blåskjellgryte a’la Edel ♪
Blåskjell og scampi er noe av det beste jeg kan få.
Også er det godt med litt futt i !!
Resultatet ble en hot gryte:

BLÅSKJELL – Enkelt og greit ♫♫
Dette er en enkel oppskrift, helt tradisjonell, men veldig god.

Vin som passer:
Lette og tørre hvitviner passer godt!
Jeg bruker ofte en fransk en, med god aroma og mye friskhet: Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie
I oppskrifter med mye urtesmak ble jeg, i tillegg til overnevnte vin, anbefalt denne:
Clotilde Davenne Petit Chablis 2014
En hvit burgunder til kr. 168,-
Burgundervin (fransk: vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d’Or og Saône-et-Loire.
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.