Denne bulgursalaten er en herlig sunn og god smaksbombe ♫♪
Bulgur er en matvare som stammer fra Midtøsten, Kaukasus og rundt Middelhavet.
Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses.
Den ligner på couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er den mye mer næringsrik.
Kan gjerne spises som en god vegetarrett eller serveres som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt. Passer ypperlig til grillmat ! Jeg serverte bulgursalaten med ovnsbakt laks og rød pesto !
Hvis du ønsker en annen utgave av bulgursalat, finner du en her, med kikerter og servert med kalkunfilet.
Serverer du den med tilbehør kan den deles på 4 porsjoner
Bulgursalat:
- 2 dl bulgur
- 4 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts kajennepepper
- 1 ts sukker
- 1/2 ts pepper
- 2 stk vårløk, finhakket
- 4 stk grønne asparges, knekk av den nederste delen og skjær den i biter på 1-2 cm.
- 2 stk tomater i terninger, fjern den bløte innmaten
- 4 ss friske hakkede urter, jeg brukte persille, basilikum, timian og koriander
- Sitron, saften
- Kok opp vann med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen og sukker.
- Tilsett bulgur.
- La det koke i følge anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle koke i ca. 10 minutter.
- Når det gjenstår 4 minutter av koketiden tilsettes asparges og vårløk.
- Rør inn tomater, friske urter og smak til med litt sitronsaft når bulguren er ferdig kokt.
Ovnsbakt laks med pesto:
- Legg laks, skåret i porsjonsbiter i en smurt ildfast form.
- Smør på ett godt lag tomatpesto. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
- Stekes ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Legg laksen på bulgursalaten og dryss over litt ekstra urter.



Hvis du vil lage pesto selv:
Tomatpasto med chili:
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, finhakket
- 100 g soltørkede tomater
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
- Rist pinjekjerner i en varm panne.
- Finhakk chili.
- Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
- Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.

Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.