• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Bulgursalat med asparges og vårløk! Servert med ovnsbakt laks og rød pesto

20. mai 2016 av Edel Randgaard

Denne bulgursalaten er en herlig sunn og god smaksbombe ♫♪

Bulgursalat

Bulgur er en matvare som stammer fra Midtøsten, Kaukasus og rundt Middelhavet.
Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses.
Den ligner på couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er den mye mer næringsrik.

Kan gjerne spises som en god vegetarrett eller serveres som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt. Passer ypperlig til grillmat ! Jeg serverte bulgursalaten med ovnsbakt laks og rød pesto !

Hvis du ønsker en annen utgave av bulgursalat, finner du en her, med kikerter og servert med kalkunfilet.

Bulgursalat
Skal du servere salaten, som ren vegetarrett uten tilbehør er oppskriften beregnet til 2 porsjoner.
Serverer du den med tilbehør kan den deles på 4 porsjoner

Bulgursalat:

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts pepper
  • 2 stk vårløk, finhakket
  • 4 stk grønne asparges, knekk av den nederste delen og skjær den i biter på 1-2 cm.
  • 2 stk tomater i terninger, fjern den bløte innmaten
  • 4 ss friske hakkede urter, jeg brukte persille, basilikum, timian og koriander
  • Sitron, saften
Tilberedning: 
  1. Kok opp vann med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen og sukker.
  2. Tilsett bulgur.
  3. La det koke i følge anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle koke i ca. 10 minutter.
  4. Når det gjenstår 4 minutter av koketiden tilsettes asparges og vårløk.
  5. Rør inn tomater, friske urter og smak til med litt sitronsaft når bulguren er ferdig kokt.

Ovnsbakt laks med pesto:

  1. Legg laks, skåret i porsjonsbiter i en smurt ildfast form.
  2. Smør på ett godt lag tomatpesto. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
  3. Stekes ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  4. Legg laksen på bulgursalaten og dryss over litt ekstra urter.
Bulgursalat
Asparges, vårløk og tomat ♫
Bulgursalat
Friske urter ♫
Bulgursalat
Laks med pesto klar for steking ♫

Hvis du vil lage pesto selv:

Tomatpasto med chili:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 100 g soltørkede tomater
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rist pinjekjerner i en varm panne.
  2. Finhakk chili.
  3. Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
  4. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Bulgursalat
Ingredienser til bulgursalat (mangler sitron på bildet)
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: bulgur, laks, Mat, middag, pesto, salat, vegetar

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.