Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt. Dette kjøttet inneholder ben og en god del fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt og du får den typiske fårikålsmaken med masse fett.
Her har jeg erstattet 2/3 av det «vanlige» fårikålkjøttet med lammelår i skiver.
Welmoed Chenin Blanc
Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak.
En frisk og aromisk hvitvin laget på 100% Chenin Blanc druer, som er håndplukket og nøye utvalgt fra 30 år game buskvinstokker ved åssiden i Stellenbosch.
Smak av friske grønne epler, syrlig grapefrukt og zest fra sitrusfrukter, et lite smørpreg i finish.
Blande chili og hvitløk i fårikål er vel nesten like ille som å banne i kirka, men det smaker nydelig !!
Denne gangen har jeg også valgt og brune kjøttet i stekepannen før den havner i gryta, noe som gir litt kraftigere og bedre smak på kjøttet.
Til 6-8 porsjoner:
- 2 kg lammelår i skiver
- 1 kg fårikålkjøtt av lam
- 2-3 kg hodekål
- 3 ss hel pepper
- 2 chili
- 1 hvitløk uten fedd
- 4 ts salt
- 10 dl vann
Sånn gjør du:
- Skjær kålen i båter.
- Skjær lammelår i litt mindre biter, hvis de er veldig store.
- Hakk hvitløk og chili. Hvitløken blir nesten kokt bort i gryten, men gir en utrolig god smak.
- Brun kjøttet rask i en varm panne med litt olje eller smør.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, kjøtt nederst.
- Krydre med hvitløk, chili, salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann,
- Kok opp og la fårikålen småkoke på svak varme i 2-3 timer.
- Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Smuldrepai med epler ? som du finner oppskrift på her.

Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.