• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Fårikål med brunet lammelår, chili og hvitløk !! Welmoed Chenin Blanc !

13. september 2018 av Edel Randgaard

Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt. Dette kjøttet inneholder ben og en god del fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt og du får den typiske fårikålsmaken med masse fett.
Her har jeg erstattet 2/3 av det «vanlige» fårikålkjøttet med lammelår i skiver.

Fårikål med brunet lammelår, chili og hvitløk

Welmoed Chenin Blanc

Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak. 
En frisk og aromisk hvitvin laget på 100% Chenin Blanc druer, som er håndplukket og nøye utvalgt fra 30 år game buskvinstokker ved åssiden i Stellenbosch.
Smak av friske grønne epler, syrlig grapefrukt og zest fra sitrusfrukter, et lite smørpreg i finish.

At den er utrolig billig, kr. 109,- på Vinmonopolet er helt greit, så lenge den smaker godt. ♫♪
Fårikål med brunet lammelår, chili og hvitløk

Blande chili og hvitløk i fårikål er vel nesten like ille som å banne i kirka, men det smaker nydelig !!

Kålen blir jo nesten ‘borte’ i gryta, men det er jo nesten den som er best, så jeg bruker masse kål.
Denne gangen har jeg også valgt og brune kjøttet i stekepannen før den havner i gryta, noe som gir litt kraftigere og bedre smak på kjøttet.
♫♪

Til 6-8 porsjoner:

  • 2 kg lammelår i skiver
  • 1 kg fårikålkjøtt av lam
  • 2-3 kg hodekål
  • 3 ss hel pepper
  • 2 chili
  • 1 hvitløk uten fedd
  • 4 ts salt
  • 10 dl vann

Sånn gjør du: 

  1. Skjær kålen i båter.
  2. Skjær lammelår i litt mindre biter, hvis de er veldig store.
  3. Hakk hvitløk og chili. Hvitløken blir nesten kokt bort i gryten, men gir en utrolig god smak.
  4. Brun kjøttet rask i en varm panne med litt olje eller smør.
  5. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, kjøtt nederst.
  6. Krydre med hvitløk, chili, salt og pepper mellom lagene.
  7. Hell på vann,
  8. Kok opp og la fårikålen småkoke på svak varme i 2-3 timer.
  9. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Tips til dessert:

Smuldrepai med epler ? som du finner oppskrift på her.

Kål, chili og hvitløk
Kål, chili og hvitløk ♫♪
Bruner kjøttet raskt i en varm panne
Bruner kjøttet raskt i en varm panne ♫♪
Fårikål snart klar til servering
Snart klar til servering ♫♪
Fårikål ingredienser
Ingredienser ♫♪
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: Fårikål, helgefølelsen, helgemat, husmannskost, Mat, middag, middagstips, søndag

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.