Flat iron steak er en mør, grovstrukturert muskel skåret av bogen på storfe. Det er sykt godt, den er like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør ! Kommer du over noen lekre kjøttstykker av Flat iron steak – så kjøp masse ♫♪
Flere butikkjeder har nå, i disse grilltider flat iron steak i sortimentet sitt -endelig ♡ Billigere, mørere og mer smaksrikt biffkjøtt skal du lete lenge etter !!!
Gjør det enkelt i dag og serverer den i baguetter, men den kan serveres som «vanlig» biff, med poteter, grønnsaker/salat og gode sauser. Den er også perfekt til å legge på grillen, oppskrift på det finner du her.
Karamellisert rødløk er smaskens tilbehør til blant annet biff, burger, fiskepudding og koteletter. Passer rett og slett til det meste – og så godt som det er ❥•♪♫⁀°♡ღ
I glasset en billig, men utrolig god vin fra Sør-Afrika : Fairview Goats do Roam 2014 ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g flat iron steak
- Rapsolje
- Smør til steking
- 2 stk rødløk
- 1 ss olje, til rødløken
- 20 g smør, til rødløken
- 70 g brunt sukker
- 1 dl rødvinseddik
- Små baguetter
- Sennep
- Salat, gjerne forskjellige typer
Sånn gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet. Den blir best om den blir temperert en times tid før tilberedning.
- Lag den karamelliserte rødløken.
- Ta deg ett glass vin ( -eller noe annet godt drikke), mens rødløken koker.
- Stek de halvstekte baguettene. Du kan gjerne lage dem fra bunnen av selv altså.
- Stek kjøttet etter anvisning lengre ned på siden.
- Monter sandwichen.
- Spis & Nyt !
RØDLØK:
- Skjær rødløk i tynne ringer, bruk gjerne en mandolin.
- Smelt smør i en tykkbunnet panne eller kjele.
- Tilsett løk, sukker og olje.
- La den surre i 5 minutter, mens du rører rund med en tresleiv.
- Tilsett eddik og legg på lokk.
- La løken småkoke på svak varme i 40 minutter, ta av lokket de siste de minuttene så væsken damper bort.
FLAT IRON STEAK:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
- Gni kjøttet inn med rapsolje og masse knust svart pepper.
- Stek kjøttet, 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Stekepannen må være skikkelig varm før du legger i kjøttet. Du trenger ikke ha olje eller smør i pannen.
- Tilsett en god ‘klump’ smør i pannen, sett ned varmen litt og stek den videre mens du øser smøret over kjøttet. Når det så vidt pipler litt kjøttsaft opp på oversiden snur du den og steker videre til kjøttsaften pipler opp. Da er biffen medium, som anbefales på denne strykningsdelen.
- La den hvile i 10 minutter før den skjæres opp i strimler.
Montering:
- Stek baguetter, jeg brukte halvstekte, enkelt og greit.
- Skjær baguetter i to deler og smør sennep på brødet, legg på salat.
- Legg på kjøttet og topp det med karamellisert løk.
- Spis & Nyt !
Fairview Goats do Roam 2014
- Varetype: Rødvin
- Land/distrikt: Sør-Afrika, Western Cape, Øvrige
- Årgang: 2014
- Passer til:
- Karakteristikk: Fylde:
Friskhet:
Garvestoffer:
- Farge: Dyp blårød.
- Lukt: Fruktig aroma preget av mørke bær, lakris, litt røyk og vanilje.
- Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av mørke bær, lakris og røyk, litt varm ettersmak.
- Råstoff: Shiraz 60%, Cinsault 15%, Mourvèdre 13%, Grenache 8%, Carignan 4%
- Metode: Håndplukkede druer, avstilking før pressing og gjæring i ståltanker, malolaktisk gjæring. 11 mnd. fatlagring.
- Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 3,10 g/l Syre: 5,60 g/l
- Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Produsent: Fairview









Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.