• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Flat Iron Steak Sandwich med karamellisert rødløk !

6. mai 2016 av Edel Randgaard

Flat iron steak er en mør, grovstrukturert muskel skåret av bogen på storfe. Det er sykt godt, den er like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør ! Kommer du over noen lekre kjøttstykker av Flat iron steak – så kjøp masse ♫♪

Flat iron steak

Flere butikkjeder har nå, i disse grilltider flat iron steak i sortimentet sitt -endelig ♡ Billigere, mørere og mer smaksrikt biffkjøtt skal du lete lenge etter !!!

Gjør det enkelt i dag og serverer den i baguetter, men den kan serveres som «vanlig» biff, med poteter, grønnsaker/salat og gode sauser. Den er også perfekt til å legge på grillen, oppskrift på det finner du her.

Karamellisert rødløk er smaskens tilbehør til blant annet biff, burger, fiskepudding og koteletter. Passer rett og slett til det meste – og så godt som det er ❥•♪♫⁀°♡ღ

I glasset en billig, men utrolig god vin fra Sør-Afrika : Fairview Goats do Roam 2014 ♫♪

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 800 g flat iron steak
  • Rapsolje
  • Smør til steking
  • 2 stk rødløk
  • 1 ss olje, til rødløken
  • 20 g smør, til rødløken
  • 70 g brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • Små baguetter
  • Sennep
  • Salat, gjerne forskjellige typer

Sånn gjør du:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet. Den blir best om den blir temperert en times tid før tilberedning.
  2. Lag den karamelliserte rødløken.
  3. Ta deg ett glass vin ( -eller noe annet godt drikke), mens rødløken koker.
  4. Stek de halvstekte baguettene. Du kan gjerne lage dem fra bunnen av selv altså.
  5. Stek kjøttet etter anvisning lengre ned på siden.
  6. Monter sandwichen.
  7. Spis & Nyt !

RØDLØK:

  1. Skjær rødløk i tynne ringer, bruk gjerne en mandolin.
  2. Smelt smør i en tykkbunnet panne eller kjele.
  3. Tilsett løk, sukker og olje.
  4. La den surre i 5 minutter, mens du rører rund med en tresleiv.
  5. Tilsett eddik og legg på lokk.
  6. La løken småkoke på svak varme i 40 minutter, ta av lokket de siste de minuttene så væsken damper bort.

FLAT IRON STEAK:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
  2. Gni kjøttet inn med rapsolje og masse knust svart pepper.
  3. Stek kjøttet, 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Stekepannen må være skikkelig varm før du legger i kjøttet. Du trenger ikke ha olje eller smør i pannen.
  4. Tilsett en god ‘klump’ smør i pannen, sett ned varmen litt og stek den videre mens du øser smøret over kjøttet. Når det så vidt pipler litt kjøttsaft opp på oversiden snur du den og steker videre til kjøttsaften pipler opp. Da er biffen medium, som anbefales på denne strykningsdelen.
  5. La den hvile i 10 minutter før den skjæres opp i strimler.

Montering: 

  1. Stek baguetter, jeg brukte halvstekte, enkelt og greit.
  2. Skjær baguetter i to deler og smør sennep på brødet, legg på salat.
  3. Legg på kjøttet og topp det med karamellisert løk.
  4. Spis & Nyt !

Fairview Goats do Roam 2014

Flat iron steak

  • Varetype: Rødvin
  • Land/distrikt: Sør-Afrika, Western Cape, Øvrige
  • Årgang:  2014
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Fruktig aroma preget av mørke bær, lakris, litt røyk og vanilje.
  • Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av mørke bær, lakris og røyk, litt varm ettersmak.
  • Råstoff: Shiraz 60%, Cinsault 15%, Mourvèdre 13%, Grenache 8%, Carignan 4%
  • Metode: Håndplukkede druer, avstilking før pressing og gjæring i ståltanker, malolaktisk gjæring. 11 mnd. fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 3,10 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Fairview
Flat iron steak
Flat iron steak ♫
Flat iron steak
Skjærer opp rødløk ♫♪
Flat iron steak
Karamelliserer rødløk ♫
Flat iron steak
Karamellisert rødløk ♫
Flat iron steak
Gnir inn kjøttet med olje og pepper ♫
Flat iron steak
Steker flat iron steak ♫
Flat iron steak
Skjærer opp kjøttet i skiver ♫
Flat iron steak
SNADDER ♫♫
Flat iron steak
Spis & Nyt ♫♪

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, Mat, middag, rødløk, sandwich, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.