Fårikål på søndag, da blir det Frikassé på mandag !!
Jeg la tidligere i denne uken ut innlegg om fårikål – og i dag får du tips til hva du kan lage med restene.
Selvsagt kan fårikålen også bare varmes opp igjen, men denne retten gjør restene enda bedre.
Den beste «fårikålmiddagen» jeg har spist i år ?
Du bør rense kjøttet, ta ut kålen og sile kraften før fårikålen er helt avkjølt.
Oppbevar kjøtt, kål og kraften i kjøleskapet – eller frys det hvis du ikke skal bruke det en av de nærmeste dagene.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g kokt fårikålkjøtt
200 g kokt kål fra fårikål
2 gulrøtter
100 g erter
1 purre
1/2 kålrot
1/2 persillerot
6 dl fårikålkraft
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl kremfløte
Salt
Pepper
Frisk dill
(Poteter)
Sånn gjør du:
Rens kjøttet for bein, fett og slintrer. Jeg har brukt lammelår med masse godt kjøtt. Dette bør du gjøre før kraften «stivner».
Ta vare på kålen – og skjær den i mindre biter.
Sil kraften.
Oppbevar kjøtt, kål og kraften i kjøleskapet -eller frys det hvis du ikke skal bruke det en av de nærmeste dagene.
Skjær grønnsakene i biter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Tilsett ertene helt til slutt. Sil av vannet.
Varm opp fårikålkraften.
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet, spe med kraften, litt og litt om gangen.
Tilsett grønnsakene og kok opp.
Ha i fløte, kok opp og tilsett fårikålkjøtt og rester av kål. La alt bli gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper.
Dryss over dill ved servering og server retten med kokte poteter.
Tips:
Har du igjen mye kraft, så frys den ned og bruk kraften i lapskaus eller grønnsaksuppe.






Til dessert passer det godt med hjemmebakt eplekake. En god oppskrift på eplekake finner du her.
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.