• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Frikassé på fårikål !!

15. september 2018 av Edel Randgaard

Fårikål på søndag, da blir det Frikassé på mandag !!

Jeg la tidligere i denne uken ut innlegg om fårikål – og i dag får du tips til hva du kan lage med restene.

Selvsagt kan fårikålen også bare varmes opp igjen, men denne retten gjør restene enda bedre.
Den beste «fårikålmiddagen» jeg har spist i år ?

Frikasse

Du bør rense kjøttet, ta ut kålen og sile kraften før fårikålen er helt avkjølt.
Oppbevar kjøtt, kål og kraften i kjøleskapet – eller frys det hvis du ikke skal bruke det en av de nærmeste dagene.

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 500 g kokt fårikålkjøtt
    200 g kokt kål fra fårikål
    2 gulrøtter
    100 g erter
    1 purre
    1/2 kålrot
    1/2 persillerot
    6 dl fårikålkraft
    2 ss smør
    3 ss hvetemel
    3 dl kremfløte
    Salt
    Pepper
    Frisk dill
    (Poteter)

Sånn gjør du:

Rens kjøttet for bein, fett og slintrer. Jeg har brukt lammelår med masse godt kjøtt. Dette bør du gjøre før kraften «stivner».
Ta vare på kålen – og skjær den i mindre biter.
Sil kraften.
Oppbevar kjøtt, kål og kraften i kjøleskapet  -eller frys det hvis du ikke skal bruke det en av de nærmeste dagene.
Skjær grønnsakene i biter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Tilsett ertene helt til slutt. Sil av vannet.
Varm opp fårikålkraften.
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet, spe med kraften, litt og litt om gangen.
Tilsett grønnsakene og kok opp.
Ha i fløte, kok opp og tilsett fårikålkjøtt og rester av kål. La alt bli gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper.
Dryss over dill ved servering og server retten med kokte poteter.

Tips:
Har du igjen mye kraft, så frys den ned og bruk kraften i lapskaus eller grønnsaksuppe.

 

Rester av fårikål
Rester av fårikål ♫♫

 

Fårikålkjøtt, kål og kraft
Fårikålkjøtt, kål og kraft ♫♫

 

Koker poteter og grønnsaker, varmer opp fårikålkraften
Koker poteter og grønnsaker, varmer opp fårikålkraften ♫♫

 

Skal tilsette fløte
Skal tilsette fløte ♫♫

 

Klar til servering
Klar til servering ♫♫

 

ENIG !! Fårikål er best på dag 2
ENIG !! Fårikål er best på dag 2 ?

Til dessert passer det godt med hjemmebakt eplekake. En god oppskrift på eplekake finner du her.

Frikasse

 

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: Fårikål, høstmat, husmannskost, matblogg, middag, middagstips, restemat

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.