• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Hjemmelaget hamburger av kvernet høyrygg !

10. januar 2019 av Edel Randgaard

Skikkelige reale og gode hamburgere får du av å kverne høyrygg av storfe.

Kjøttet inneholder ca. 20% fett og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig hamburger.
Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt. 
Bruk kaldt kjøtt og kalde redskaper, la gjerne kjøttkverna og oppskåret kjøtt ligge litt i fryseren.  Da blir fettet jevnere fordelt -har jeg lest meg frem til. 
Skikkelige reale og gode hamburgere får du av å kverne høyrygg av storfe.
Det eneste bindemiddelet og smakstilsetningen jeg bruker er salt.
Form burgere med en lett hånd, ikke rør kjøttet sammen. Bare lag en kjøttball og form den til en hamburger. Sett dem i kjøleskapet en times tid, så de får festet seg litt sammen.
De kan gjerne være litt ‘rå’ i midten ♥
Det er litt kvalitetsforskjell på nykvernet kjøttdeig av godt storfekjøtt og den du får kjøpt vakumpakket i butikkene !!

Hamburgere laget fra bunnen av fortjener hjemmelaget hamburgerbrød♥

Oppskrift på nydelige hamburgerbrød finner du her !
Hjemmelaget hamburgerbrød

Jeg serverte hamburgerne med hjemmelaget pommes frites ♥

Jeg har ingen frityrgryte, men det går fint å lage hjemmelaget pommes frites i stekeovn også ♫♪
De blir ikke sprø, men lover deg -de smaker smaskens !!
Burger
Du trenger til 6 stk:
  • 1 kg høyrygg
  • 10-15 g salt
  • Olje
  • Smør
  • Hamburgerbrød
  • Cheddar eller blåmuggost
  • Salat
  • Tomat
  • Rødløk
  • Ketchup
  • Sennep
  • Potetgull

Sånn gjør du:

  1. Lag hamburgerbrød. Du må beregne 2,5 time, så de får avkjølt seg litt. Oppskrift her.
  2. Forbered pommes frites. De bør ligge i vann i minst en time.
  3. Skjær opp høyrygg i biter på ca. 2 x 2 cm.
  4. Krydre kjøttet med salt, før du legger det i kjøttkvernen. Fordel saltet rundt kjøttet, bruk gjerne hendene.
  5. Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen og ikke rør i kjøttdeigen etter kjøttet er kvernet.
  6. Form hamburger på 150-170 gram.
  7. Legg dem i kjøleskapet en times tid eller lenger, så de blir litt fastere og dermed lettere å steke.
  8. Stek dem i en varm panne med en blanding av smør, for smakens skyld og olje for varmens skyld.
  9. Du kan selvfølgelig også legge dem på grillen. Pensle burgerene godt med olje. La hamburgeren ligge rolig en god stund, før du prøver å snu dem. De vil feste seg til grillen eller stekepannen, men løsner igjen når de har fått god stekeskorpe.
  10. Grill/stek dem i ca. 3 minutter på hver side på ganske høy varme. La de ettersteke/hvile på svak varme i 5-10 minutter.
  11. Hvis du ønsker kan du legge på ost de siste stekeminuttene.
  12. Server nystekte hamburgere med hva du måtte ønske av tilbehør. Noen liker cheddar, mens andre digger blåmuggost. Salat, rødløk, tomater, Heinz ketchup, god sennep og ost brukte jeg i dag. Skal man skeie ut, gjør det skikkelig, litt sprøtt potetgull er godt til burger.
  13. Spis & Nyt ♫♪

Pommes frites

  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Rapsolje

Sånn gjør du:

  1. Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler. Jeg bruker en sånn smart ‘kjøkkendings’, som fulgte med mandolinen min.
  2. Skyll dem og legg dem så i kaldt vann i en time eller lenger, så mesteparten av stivelsen går ut av potetene.
  3. Hell av vannet og tørk dem godt på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  4. Legg dem i en bolle og hell over litt olje, salt, pepper og krydder, jeg brukte grillkrydder. Bland alt godt sammen.
  5. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir og stek i ovnen, med funksjonen varmluft på 200°C i ca. 40 minutter. Hvis hamburgerbrødene er kalde, kan du varme dem opp sammen med pommes frites, de siste 5 minuttene.
Skjær kjøttet i biter
Skjær kjøttet i biter ♫♪
Bland inn salt
Bland inn salt ♫♪
Kjør kjøttet gjennom kjøttkvernen
Kjør kjøttet gjennom kjøttkvernen ♫♪
Form burgere med hendene
Form burgere med hendene ♫♪
'Skjærer' poteter i strimler
‘Skjærer’ poteter i strimler ♫♫
La potetene ligge i kaldt vann en times tid
La potetene ligge i kaldt vann en times tid ♫♪
Stek pommes frites på 200°C varmluft
Stek pommes frites på 200°C varmluft ♫♪
Stek hamburgere
Stek hamburgere ♫♪
Hjemmelaget hamburger
Spis & Nyt ♫♪
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: burger, helgemat, hjemmebakt, Hjemmelaget, matblogg, middag, middagstips, nybakte brød, Ost

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.