• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Spis hvit asparges !

23. april 2016 av Edel Randgaard

HVITE ASPARGES i butikkene ♪♫ Løp og kjøp – smaker helt nydelig !!!

Hvit asparges

Nå er det endelig sesong for hvit asparges, den de fleste forbinder med hermetisert asparges,
men den er 100 ganger bedre fersk !!
Sesongen er kort, fra slutten av april til juni, så pass på nå !

Grønn og hvit asparges er den samme planten. Grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken.

Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten. Den hvite asparges inneholder ikke klorofyll, så lenge den er fratatt sollys -og det er grunnen til hvit i stedet for grønn farge.
Hvit asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning.
Den har en mildere smak enn den grønne.

Her får du to gode oppskrifter med hvit asparges, som passer ypperlig til forrett eller en god lunch.

Asparges

Smørdampet hvite asparges med spekeskinke 

Ingredienser:

  • 500 g hvit asparges
  • 3 dl vann
  • 50 g meierismør
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • Pepper
  • 100 g spekeskinke i tynne skiver
  • Persille
  • Basilikum

Fremgangsmåte:
Skrell aspargesen.
Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
Kok opp vann i en vid kjele, sammen med smør, sukker, salt og sitronsaft.
Legg i aspargesen.

La det koke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdig kokt.
Det tar ca. 5-10 minutter og koke hvit asparges, det varierer selvfølgelig etter tykkelsen.
Kjenn forsiktig med en gaffel om den er mør.
Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen og den blir godt glasert
i smørvannet.

Legg den smørkokte aspargesen på ett fat.
Hell over resten av smørvannet.
Krydre med litt pepper.
Legg på spekeskinke og dryss over friske urter.

Hvit asparges

Hvit asparges med røkelaks & frisk hvitvinsaus

Du trenger :

  • 500 g hvit frisk asparges
  • 100 g røkelaks
  • Hvitvinsaus *

Fremgangsmåte:

  1. Skrell aspargesen. Bruk en potetskreller eller aspargesskreller.
  2. Skjær av de nederste 2-3 cm på aspargesene.
  3. Kok opp rikelig med vann i en romslig kjele.
  4. Tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr. liter vann.
  5. Legg i aspargesene og kok dem knapt møre i ca. 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen

Hvitvinsaus:

  • 2 eggeplommer
  • 2 ss tørr hvitvin
  • 1 ss limesaft
  • 1 dl crème fraîche lett
  • Salt
  • Hvit pepper

Sånn gjør du:

  1. Rør sammen eggeplommer, hvitvin og limesaft i en bolle.
  2. Sett den over en kjele med kokende vann.
  3. Rør hele tiden til blandingen tykner.
  4. Ta bollen opp av vannbadet og rør inn crème fraîche.
  5. Smak til med salt og pepper.

Legg aspargesen på ett fat.
Hell forsiktig over hvitvinsausen.
Legg på røkelaks og dryss over friske urter.

Hvit asparges
Lager hvitvinsaus
Asparges
Spis & Nyt ♪♫
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: asparges, forrett, helgemat, lunch, Mat, røkelaks, sesong, spekeskinke

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.