Nydelig, fløyelsmyk dessert med hvit sjokolade ღღ
Denne desserten er ganske rask og enkel å tilberede -og når den er ferdig kan den stå i kjøleskapet frem til servering.
Må bare ‘oppleves’ !!
Hvit sjokolade inneholder ikke kakaomasse, som du finner i brun sjokolade, men er som regel laget med kakaosmør. Hvit sjokolade ble første gang laget i Sveits, rett etter første verdenskrig og ble distribuert i USA for første gang i 1948. Hvit sjokolade er veldig søtt og det er derfor en fordel og servere den sammen med noe syrlig. Jordbærene som selges nå er som regel fra Belgia, den ser veldig god ut, men smaker langt i fra så godt som den gode jordbæra, som dyrkes i Norge. For å gjøre jordbærene litt bedre, mens vi venter på «Jordbær fra Hedmark» -kan du marinere dem i litt søtt og surt !
Denne oppskriften er beregnet til 6 porsjoner:
HVIT SJOKOLADEMOUSSE
- 3 dl kremfløte
- 200 g hvit sjokolade
- 2 stk egg
- Visp fløten til krem.
- Smelt sjokoladen på svak varme i vannbad slik at den bare så vidt smelter.
- Visp eggene og tilsett sjokoladen under kraftig omrøring.
- Bland dette i fløten, litt av gangen.
- Hell sjokolademoussen i porsjonsglass. Det lønner seg og bruke en mugge, så slipper du og søle.
- La glassene stå i kjøleskapet minst to timer før servering.
- Vent med og legge på jordbærene til rett før servering.
JORDBÆR
- 1 kurv jordbær
- 3 ss flytende honning
- 2 stk lime
- Sitronmelisse
- Skjær jordbær i biter og legg dem i en bolle.
- Hell over flytende honning.
- Riv limeskall og press ut saften, bland skall og limesaft forsiktig sammen med jordbærene.
- Sett bærene i kjøleskapet en time eller to.
- Legg bærene oppå sjokolademoussen rett før servering.
- Pynt med sitronmelisse.



((¯`´¯) Spis & Nyt
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.