• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Indrefilet av rein med hasselbackpoteter, grønnsaker og viltsaus

7. juli 2018 av Edel Randgaard

Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på. Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt, gjennomstekt anbefaler jeg ikke !!

Jeg fikk tak i nydelig reinsdyrfilet fra Røros.

Reinsdyrfilet
Potetene trenger lengst tid, så begynn med potetene i god tid før servering. Se steg for steg-bilder lenger ned i innlegget ?
.
Server det lekre kjøttet med hasselbackpoteter, sopp, asparges og en god viltsaus.
God middag ♥♫
.
Dagens vin : Chateau Rioublanc 2010 
Klassisk østside-bordeaux med 75% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon.
Reinsdyrfilet

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 600-800 g indrefilet av rein
  • Rapsolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Asparges *
  • Stekt sopp og løk *
  • Viltsaus *
  • Hasselbackpoteter

Sånn gjør du:

  1. Tin indrefileten i kjøleskap natten over.
  2. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før tilberedning.
  3. Finskjær fileten fri for hinner og sener.
  4. Brun fileten raskt på begge sider i en skikkelig varm stekepanne med olje og smør. Smørblandingen skal være god og varm, nesten brunt før du legger i kjøttet. Skal du steke flere enn en, så stek en og en om gangen.
  5. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  6. Stek indrefiletene i stekeovn på 225 grader i 6 minutter.
  7. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det på skrå i litt tykke skiver.
Bruker du ytrefilet kan det lønne seg å ettersteke den i ovn på 125°C, da den trenger lenger steketid og ikke er like mør som indrefileten. Stek den i ca. 20 minutter for medium stekt, men de varierer i tykkelse -så bruk steketermometer.
Når steketermometeret viser 53°C er snittflaten rød, medium stekt ved 60°C -og 73°C er den grå.
Sopp og løk
  • 400 g sjampinjong eller annen sopp
  • 6 stk sjalottløk
  • Smør
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:

  1. Skjær soppen i skiver, kan gjerne være litt tykke skiver.
  2. Skjær sjalottløk båter.
  3. Stek sopp og løk i en blanding av smør og litt olje på middels varme. Det tar ca. 15 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl viltkraft eller kjøttkraft
  • 4 stk knuste einebær
  • 2 dl fløte
  • 3 skiver brunost
  • 1 ss tyttebær
  • 1-2 ts soppsoya
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:

  1. Brun smør og mel.
  2. Spe med kraft litt og litt om gangen. Jeg brukte vann og 2 beger kjøttfond.
  3. Tilsett knuste einebær og kok opp under omrøring.
  4. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett fløte, brunost og tyttebær.
  6. Kok videre under omrøring til brunosten har smeltet og sausen er god og varm.
  7. Juster fargen og smaken med litt soppsoya (bruk litt sukkerkulør hvis du ikke har soppsoya, den smaker ikke noe, men gir litt bedre farge på sausen.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Den kan fint varmes opp igjen hvis du lager den i god tid før servering.
Sausen er nok til 6-8 porsjoner. 
Frys ned restene av sausen og la den tine i kjøleskapet natten over neste gang du vil servere en god viltsaus.

Asparges

  1. Skjær eller knekk av nederste delen på aspargesene.
  2. Kok asparges ett par minutter i godt saltet vann. Kokingen går raskt så kok asparges, mens indrefileten hviler.

Hasselbackpoteter finner du oppskrift på her.

Dryss over litt tyttebær og friske urter ved servering.

Reinsdyrfilet
Hovedingredienser
Reinsdyrfilet
Hasselbackpoteter klare til steking
Reinsdyrfilet
Koker saus
Reinsdyrfilet
Mitt hemmelige våpen for farge og smak
Reinsdyrfilet
Steker sopp og sjalottløk
Reinsdyrfilet
Renskjær indrefileten fri for hinner og sener
Reinsdyrfilet
Brun indrefileten raskt på begge sider
Reinsdyrfilet
Etterstekes på 225 grader i 6 minutter hvis du ønsker kjøttet ganske rødt
Reinsdyrfilet
Kok asparges mens kjøttet hviler
Reinsdyrfilet
Spis & Nyt
Reinsdyrfilet
Nærmere mathimmelen kommer man neppe !

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: hasselbackpoteter, indrefilet, Mat, matblogg, middag, middagstips, Oppskrifter, reinsdyrfilet, viltkjøtt, viltsaus

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.