• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Kjøttgrateng av lam med grønnsaker !

27. september 2019 av Edel Randgaard

Det er nydelige farger i fjellet nå og frisk skarp luft !

De fleste dyrene har blitt hentet ned fra fjellbeite, men her på Heggesetra i Sør Fron er det fremdeles igjen noen sauer, lam og en flokk med geiter. Elgjakta er i gang her oppe, de felte en på Svarthammern i går. Felte syv stykker her oppe for to år siden, så håper vi hører noen ‘smell’ av og til i løpet av helgen.

Lammekjøtt og gode grønnsaker fra Middelhavet passer perfekt sammen !
Nå på høsten er det masse godt lammekjøtt i butikkene, blant annet kjøttdeig av lam.
Enkel, billig og god middag, som er rask å tilberede.

Her trenger du kun en stekepanne og en ildfast form, så den passer perfekt på hytta eller i campingvogna ! Server retten med ris, pasta eller godt brød.
Spis & Nyt 🍃🍅

Du trenger til 3 porsjoner:

400 g kjøttdeig av lam
400 g hermetiske tomater
2 ss tomatpure
2 ts provence krydder
Salt
Pepper
1/4 rødløk
1/2 squash
2 store tomater
Revet ost, jeg brukte cheddar og mozzarella

Sånn gjør du:
Stek kjøttdeig av lam i en stekepanne i godt smør eller olje.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpure og provence krydder. La det koke i ca. 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
Skjær rødløk, squash og tomater i skiver.
Legg grønnsakene på toppen av kjøttblandingen.
Krydre godt med salt og pepper.
Dryss over ost og litt ekstra provence krydder.
Stekes ved 225 grader i 25 minutter.
Jeg serverte retten med en krydret ris.

Cune Crianza 2016

Fint utviklet, balansert preg av modne røde bær, urter og fat.
Smak: Ren og fruktig, balansert preg av modne røde bær, urter og fat.
Lukt: Aroma med fint preg av røde bær og urter, innslag av fat.
Produsent: CVNE
Land, distrikt: Spania, Rioja
Råstoff: Garnacha 10%, Tempranillo (Tinto del Pais) 80%, Mazuelo 10%

Sau og lam på fjellbeite !
Hytta omfanget av høstfarger 🍁🍂

Så takk for nå, da !
Så er tiden atter inne
Siste rest av sommeren ruster hen
Først til fjells, som alltid før

Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.

Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.

Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.

La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet
Takk for årets eventyr !!

En flokk med fjellgeiter går fremdeles på beite 🍂🐐
Elgjegerne er på plass 🍂
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: høstbilder, høstfarger, høstmat, hyttemat, lam, matblogg, middag, middagstips

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.