• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

LASAGNE !!! Saftig og god !

15. juni 2017 av Edel Randgaard

Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid å forberede den ♫
Du bruker ikke halvfabrikat lasagne mer, etter du har lagd denne altså  ♫

lasagne

Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser: Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.

Jeg stekte lasagnen i kombidamp. En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp
og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp. Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger, blant annet Lasagne. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig, osten smelter, blir lett brunet og boblete. Samtidig gjør dampen sitt til at pastaplatene blir al’dente.

Server lasagne med blandet salat og godt brød hvis du ønsker det !

lasagne

Til 4 solide porsjoner:
Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g hakket hermetiske tomater
  • 1/2 squash, i små biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts oreagno, tørket
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl vann

Bechamelsaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl lett melk
  • 3 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt

♫

  • Lasagneplater, jeg brukte 9 stk
  • Revet ost til topping, ett godt lag
  • Frisk basilikum
  • Salat
  • Godt brød

Sånn gjør du:

  1. Hakk løk, ganske finhakket.
  2. Hvitløken finhakkes -eller som jeg gjør, rives på ett lite rivjern. Hvitløkpresse kan du selvfølgelig også bruke.
  3. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  4. Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene, til kjøttsausen og la det småkoke i 15 minutter.
  6. Bechamelsaus:  Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  7. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
  8. Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen.
  9. Montering: Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Noen av lasagneplatene må muligens deles litt -og tilpasses i formen din. Jeg brukte 3 lag med saus -og pastaplater.
  10. Dryss over revet ost.
  11. Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen på nest nederste rille i 45 minutter. Du trenger ikke forvarme ovnen.
  12. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
  13. Dryss over frisk basilikum og server lasagnen med en god salat og godt brød hvis du ønsker det.
  14. Spis & Nyt ♥ஜ

Den kan også stekes i vanlig komfyr, 200 grader i 35 minutter

lasagne
Ingredienser ♫
lasagne
Stekt kjøttdeig. løk, hvitløk og tilsatt de øvrige ingrediensene til kjøttsausen – klar til og blandes sammen ♫
lasagne
Koker bechamelsaus ♫ Kjøttsausen står og «putrer» ♫
lasagne
Montering av lasagne ♫
lasagne
Klar til steking ♫
lasagne
180 grader kombidamp i 45 minutter ♫♫
lasagne
Salaten er klar ♫♫
lasagne
Klar til servering ♫♫
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: helgemat, kjøtt, kombidamp, Lasagne, Mat, middag, ovnsrett, pasta, saus

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.