Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid å forberede den ♫
Du bruker ikke halvfabrikat lasagne mer, etter du har lagd denne altså ♫
Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser: Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
Jeg stekte lasagnen i kombidamp. En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp
og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp. Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger, blant annet Lasagne. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig, osten smelter, blir lett brunet og boblete. Samtidig gjør dampen sitt til at pastaplatene blir al’dente.
Server lasagne med blandet salat og godt brød hvis du ønsker det !
Til 4 solide porsjoner:
Kjøttsaus:
- 400 g kjøttdeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 400 g hakket hermetiske tomater
- 1/2 squash, i små biter
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts oreagno, tørket
- 1 ts basilikum, tørket
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 1,5 dl vann
Bechamelsaus:
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl lett melk
- 3 dl revet ost
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- 1⁄2 ts revet muskatnøtt
♫
- Lasagneplater, jeg brukte 9 stk
- Revet ost til topping, ett godt lag
- Frisk basilikum
- Salat
- Godt brød
Sånn gjør du:
- Hakk løk, ganske finhakket.
- Hvitløken finhakkes -eller som jeg gjør, rives på ett lite rivjern. Hvitløkpresse kan du selvfølgelig også bruke.
- Stek kjøttdeig i smør eller olje.
- Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
- Tilsett de øvrige ingrediensene, til kjøttsausen og la det småkoke i 15 minutter.
- Bechamelsaus: Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
- Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen.
- Montering: Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Noen av lasagneplatene må muligens deles litt -og tilpasses i formen din. Jeg brukte 3 lag med saus -og pastaplater.
- Dryss over revet ost.
- Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen på nest nederste rille i 45 minutter. Du trenger ikke forvarme ovnen.
- La lasagnen hvile noen minutter før servering.
- Dryss over frisk basilikum og server lasagnen med en god salat og godt brød hvis du ønsker det.
- Spis & Nyt ♥ஜ
Den kan også stekes i vanlig komfyr, 200 grader i 35 minutter








Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.