• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Mac ‘n’ cheese & Striploin

27. mai 2016 av Edel Randgaard

 Noe så digg !!!  Skikkelig Comfort food ♥ ♫♪

Mac'n'cheese

Mac ‘n’cheese er en nydelig ovnsrett med makaroni, bacon, mais og ett lass med ost i tykk hvit saus, som de voksne liker og ‘kidsa’ vil digge !! Servert med en god, mør biff blir det en middag som du sent vil glemme. Dårlig med vitaminer, mineraler og antioksidanter -ta en vitaminpille -og ett glass rødt !!!
Proppfull av nei-mat og kalorier, men akk så godt !
Bon appétit ♫♪

Mac'n'cheese

Du trenger til 4 porsjoner:

  • Mac’n’ cheese *
  • 4 x 250 g ytrefilet
  • Ekte smør
  • Solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:

  1. Ta biffen ut av kjøleskapet, så den blir temperert.
  2. Så lager du mac ‘n’ cheese.
  3. Når den er ferdig tilberedt og har stekt i 10 minutter begynner du å steke biffen.

Mac ‘n’  cheese:

  • 300 g makaroni
  • 250 g bacon
  • 1 stk chili
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 box mais
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 300 g smakfull ost, revet
  • Flaksalt
  • Pepper

Sånn gjør du:
1) Forvarm ovnen til 200 grader.

2) Skjær eller klipp bacon i biter.
Stek baconet i en varm panne til det er godt stekt.
Tilsett finhakket chili, mais og sukker, la det steke videre noen minutter.

3)  Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
Sil av vannet, skyll med kaldt vann og sett den til side.

4) Lag sausen.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter.
Tilsett 200 g revet ost og bland alt godt sammen.
Smak til med salt og pepper.

5) Smør en stor ildfast form.
Bland sammen kokt makaroni og baconblandingen i den ildfaste formen.
Hell over sausen og bland den godt inn.
Dryss over resten av osten.
Stekes ved 200 grader i 30 minutter.

Biff:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.

Spis & Nyt ♥ ♫♪

Mac'n'cheese
Montering av Mac ‘n’ cheese ♫♪
Mac'n'cheese
Skal legge på ost… -og stekes i 30 minutter ♫
Mac'n'cheese
Steker biff ♫
Mac'n'cheese
Mac ‘n’ cheese ♫♪
Mac'n'cheese
Comfort food ♥ ♫♪
Mac'n'cheese
Mac ‘n’ cheese kan også nytes, som en egen rett med god salat ♫♪
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, helgemat, Mat, middag, Ost, ovnsrett, pasta

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.