Noe så digg !!! Skikkelig Comfort food ♥ ♫♪
Mac ‘n’cheese er en nydelig ovnsrett med makaroni, bacon, mais og ett lass med ost i tykk hvit saus, som de voksne liker og ‘kidsa’ vil digge !! Servert med en god, mør biff blir det en middag som du sent vil glemme. Dårlig med vitaminer, mineraler og antioksidanter -ta en vitaminpille -og ett glass rødt !!!
Proppfull av nei-mat og kalorier, men akk så godt !
Bon appétit ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- Mac’n’ cheese *
- 4 x 250 g ytrefilet
- Ekte smør
- Solsikkeolje
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Ta biffen ut av kjøleskapet, så den blir temperert.
- Så lager du mac ‘n’ cheese.
- Når den er ferdig tilberedt og har stekt i 10 minutter begynner du å steke biffen.
Mac ‘n’ cheese:
- 300 g makaroni
- 250 g bacon
- 1 stk chili
- 1 ts brunt sukker
- 1 box mais
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 300 g smakfull ost, revet
- Flaksalt
- Pepper
Sånn gjør du:
1) Forvarm ovnen til 200 grader.
2) Skjær eller klipp bacon i biter.
Stek baconet i en varm panne til det er godt stekt.
Tilsett finhakket chili, mais og sukker, la det steke videre noen minutter.
3) Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
Sil av vannet, skyll med kaldt vann og sett den til side.
4) Lag sausen.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter.
Tilsett 200 g revet ost og bland alt godt sammen.
Smak til med salt og pepper.
5) Smør en stor ildfast form.
Bland sammen kokt makaroni og baconblandingen i den ildfaste formen.
Hell over sausen og bland den godt inn.
Dryss over resten av osten.
Stekes ved 200 grader i 30 minutter.
Biff:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Spis & Nyt ♥ ♫♪






Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.