• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Panna cotta med multepuré

8. november 2017 av Edel Randgaard

Panna cotta er en av verdens beste desserter. Panna cotta betyr – kokt fløte – den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen. Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk ?

Panna cotta med multepuré

Multe = Fjellets gull ? Multer finnes i fjellstrøk over hele Norge.
Hvert år er det mange som valfarter til sine spesielle og ofte hemmelige steder, med fine multemyrer.
Sesongen for multene er fra midten av juli og frem til den første frostnatta.
Multekrem er en tradisjonsrik juledessert, men det går fint å spise multe hele året altså !
Kanskje du vil prøve denne desserten ♫

Multe

Til 6-8 porsjoner trenger du:
  • 4 stk gelatinplater
  • 2 stk vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 lime
  • 500 g multe
  • 180 g sukker
  • Sitronmelisse

Sånn gjør du:

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5-10 minutter.
  2. Snitt vaniljestenger på midten, skrap ut vaniljefrøene. Både frø og stenger skal legges i fløten.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, saften av en lime, vaniljestenger og vaniljefrøene.
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
  5. Sil blandingen over i en mugge.
  6. Hell blandingen i små former eller glass.
  7. Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med å legge på multepuré til rett før servering.
  8. Multer: Kok opp multer sammen med sukker. Jeg brukte fryste multer, som jeg tinte i kjøleskapet. La det koke under omrøring i 3 minutter. Kjør multene med en stavmikser og sil den til glatt og fin multepuré, uten steiner.
  9. Sett multepuréen i kjøleskapet frem til servering og legg den på toppen av desserten rett før servering.
  10. Pynt med sitronmelisse.

Flere oppskrifter finner du på bloggen min: Edels Mat & Vin

Skal koke opp fløte, sukker, vaniljefrø, vaniljestenger og limesaft
Skal koke opp fløte, sukker, vaniljefrø, vaniljestenger og limesaft ♫

 

Har helt fløteblandingen over i en mugge
Har helt fløteblandingen over i en mugge ♫♫
Panna Cotta klar til avkjøling. Settes i kjøleskapet i 4 timer.
Panna Cotta klar til avkjøling ♫ Settes i kjøleskapet i 4 timer.
Koker multe og sukker
Koker multe og sukker ♫

 

Moser kokt multe med en stavmikser
Moser kokt multe med en stavmikser ♫
Multepuré
Multepuré ♫
Klar til servering
Klar til servering ♫

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: dessert, jul, julemat, Mat, middag, multe, panna cotta

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.