Ingenting er vel bedre enn en god biff ?
– eller verre enn en seig biff !!
Følg denne stekemåten så blir den perfekt ♫♪
Det viktigste er at kjøttet er godt temperert i romtemperatur og stekepannen er skikkelig varm.
Her har jeg etterstekt dem i stekeovn, det lønner seg i hvert fall hvis du skal steke mange !
Servert med enkelt bifftilbehør, bakt potet, bearnaise og sprø grønnsaker.
Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin: Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014
Du trenger:
- Biff , 200 g per person
- Bakepoteter
- Kryddesmør *
- Sukkererter
- Vårløk
- Sopp
- Små tomater
- Salt
- Pepper
- Bearnaisesaus *
Perfekt biff:
- La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
- Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret. Jeg brukte ferdigkjøpt pepperbiff i dag, som jeg kun saltet litt.
- Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
- Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
- Forvarm ovnen til 125 grader.
- Etterstek biffene i stekeovn:
Varm opp stekepannen med godt smør.
Krydre godt med salt og pepper.
Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014
♪
Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av røde bær og tørket frukt, hint av bittert.
Land, distrikt, underdistrikt: Italia, Veneto, Valpolicella





Link til instagram : her ♫♪
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.