• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

PERFEKT BIFF stekt i stekeovn

20. januar 2017 av Edel Randgaard

Ingenting er vel bedre enn en god biff  ?
– eller verre enn en seig biff !!

Følg denne stekemåten så blir den perfekt ♫♪

Biff
Det viktigste er at kjøttet er godt temperert i romtemperatur og stekepannen er skikkelig varm.
Her har jeg etterstekt dem i stekeovn, det lønner seg i hvert fall hvis du skal steke mange !
Servert med enkelt bifftilbehør, bakt potet, bearnaise og sprø grønnsaker.
Spis & Nyt ♫♪

Dagens vin:  Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014

Biff

Du trenger:

  • Biff , 200 g per person
  • Bakepoteter
  • Kryddesmør *
  • Sukkererter
  • Vårløk
  • Sopp
  • Små tomater
  • Salt
  • Pepper
  • Bearnaisesaus *

Perfekt biff:

  1. La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
  2. Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
  3. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret. Jeg brukte ferdigkjøpt pepperbiff i dag, som jeg kun saltet litt.
  4. Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
  5. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
  6. Forvarm ovnen til 125 grader.
  7. Etterstek biffene i stekeovn:
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter før servering.
♫
Bakt potet:
Stek bakepotetene, innpakket i folie, i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Server poteten med en raus bit kryddersmør.
(Potetene holder seg varme lenge, så stek dem før du steker biffene. Kan settes inn igjen i ovnen mens biffene hviler)
 ♫
Grønnsaker:
Skjær sopp i skiver og vårløk i biter. Tomater og sukkererter kan være hele.
Varm opp stekepannen med godt smør.
Stek soppen litt før du tilsetter de andre grønnsakene.
Stek til grønnsaken er varme, men fremdeles sprø.
Krydre godt med salt og pepper.
♫
Bearnaisesaus finner du oppskrift på her.
♫
Kryddersmør kan du også lage selv, selv om jeg brukte Synnøve sin i dag, oppskrift her.
♫

Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014

Biff

Produsert etter «ripasso» metoden, annengangsgjæring på drueskall etter Amarone produksjonen. Vinen lagres 18 måneder på slavonsk eik (fra Kroatia).
Intens rubinrød farge. Flott krydret nese med toner av sort pepper, hint av tobakk, lakris, fat og sjokolade. Smaken er fyldig og kraftig med innslag av kirsebær og mørke bær.
Rik på smak med god balanse.
♪
Smak: Bløt og lett sødmefull, preg av røde bær og tørket frukt, hint av bittert.

Lukt: Aroma preget av modne mørke og røde bær, tørket frukt og urter, hint av fat og vanilje.
Farge: Dyp rød.
Produsent: Tommasi
Årgang: 2014
Land, distrikt, underdistrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
Råstoff : Molinara 10%, Rondinella 20%, Corvina 70%
Alkoholprosent: 13%
Syre: 5,8 gram per liter
Sukker: 6,2 gram per liter
Biff
Har brunet biffene i stekepannen, skal etterstekes i ovn ♫♪
Biff
Steker grønnsaker, mens biffen hviler ♫♪ Sausen er klar !
Biff
Klar til servering ♫♪
Biff
Ingredienser ♫♪
Biff
Bilde fra Instagram ! Følg meg gjerne der også !

Link til instagram : her ♫♪

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: bearnaise, biff, helgemat, høstmat, matblogg, middag, rødvin, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.