Bruk rester av stekt ribbe til denne smaksbomben!
Herlig smaksrik, litt klissete ribbe med gode asiatiske smaker.
Denne er så god den – at det nesten er verdt å steke en ribbe, bare for å få rester ♥ – ikke nesten – DET ER VERDT DET !
Spis & Nyt ♫♫
Tradisjonell ribbe til julemiddagen finner du oppskrift på her.
Du trenger:
- 500 gram ferdig stekt ribbe
- 4 ss lys soyasaus
- 4 ss hoisinsaus
- 3 ss brunt sukker
- 1 rød chili
- 2 ss revet ingefær
- Raps eller solsikkeolje, som tåler høy varme
- Koriander
- Ris, gjerne jasminris
Sånn gjør du:
- Skjær av svoren.
- Skjær ribba i biter, fjern beina og legg ribbebitene i en bolle.
- Rør sammen ingefær, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker.
- Hell sausen over ribbestykkene. Nå må du grise litt – og blande alt godt sammen.
- La de godgjøre seg i marinaden i 30 minutter, gjerne lenger. Jeg marinerte ribba i 4 timer.
- Brun ribbeskivene i en stekepanne med olje, til de blir godt stekt. Tilsett restene av marinaden mot slutten av steketiden.
- Dryss over frisk koriander og server den med kokt ris.



Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.