• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Sashimi med avokado, mango og granateple !!

4. desember 2017 av Edel Randgaard

Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver ?

Sashimi

I tillegg til at retten smaker utrolig godt – er den rene helsebomben !

Kostholdet i desember er for mange fylt med ribbe, sylte, lutefisk med en haug med bacon, kaker fylt med sukker og fett. Da er det godt, både for kropp og sjel med noe sunt, friskt og godt – som inneholder masse vitaminer, antioksidanter, samt sunne fettstoffer med omega-3.

Les om de fantastiske råvarene legger ned i innlegget.
Denne utgaven smaker frisk, søtt, salt og syrlig, som asiatisk mat skal gjøre.

Server den til forrett eller når du har lyst på noe ekstra godt !

Sashimi

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 400 g rå laksefilet av god kvalitet
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 pose baby leaf salat
  • Granateple
  • Sesamfrø
  • Frisk koriander
  • Soyasaus
  • Chili
  • Lime

Sånn gjør du:

  1. Skjær laksen i fine skiver.
  2. Rens granateple.
  3. Skjær agurk i strimler, fjern den bløte remsen i midten.
  4. Skjær avokado og mango i skiver. Skvis litt sitron eller limesaft på avokadoen, så den ikke blir brun.
  5. Fjerne stilken på baby leaf salat og legg den utover på ett fat eller på tallerkener.
  6. Legg på laks, avokado, mango og agurk.
  7. Dryss over granateplefrø og sesamfrø.
  8. Server med soyasaus, som du blander med litt finhakket chili, koriander og saften av lime.
  9. Spis & Nyt

Har du lyst til å lage flere smakfulle retter fra Asia, finner du mange gode oppskrifter her.

Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen.
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. Det er bare nyper og valnøtter som inneholder mer.

Avokado er et tre som kan bli opp til 20 meter høyt, med spiselig frukt.
I dag dyrkes avokado i tropiske områder over hele verden.
Avokado har et høyt innhold av umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Avokado har også et høyt innhold av folat og kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Avokado er også en kilde til vitamin E, B6 og kopper. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning.

Mango er en frukt som stammer fra India. I dag dyrkes den i alle tropiske områder.
Mango har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Mango er også en kilde til folat som reduserer tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Babyspinat har en delikat og mild smak.
Babyspinat er en virkelig supergrønnsak, full av kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C, K og kalium, samt en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

Chili er i utgangspunktet en god vitamin C-kilde. Klarer du å spise en hel chilipepper, har du nesten dekket hele dagsbehovet for vitamin C. Virkestoffet i chili, capsaicin senker kolestrolet og dermed minske sjansen for å få hjerte- og karsykdommer.

Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Sashimi
Alle ingrediensene er klare ?
Sashimi
Ingredienser ?

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: fisk, helgemat, helsebringende, laks, Mat, matblogg, middag, sashimi, sunt

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.