Jeg har hytte på Heggsetra i Sør Fron i vakre Gudbrandsdalen ♥ ♫♪ -og der oppe ble denne retten til. Retten er oppkalt etter skiferbruddet, som ligger rett nedfor hytta.
Enkle kår, uten bilvei helt frem, uten innlagt vann og strøm !! God, gammeldags hytte som bringer fred og ro i kropp og sjel ♫♪ Men, mat må vi ha -og den skal være smakfull, lettlaget og passelig sunn !! ♥
Servert med estragon & sjalottløk poteter, crispy grønnsaker og rødvinsaus ♥
Nydelig måltid, som passer utrolig godt etter en dag ute i fjellheimen.
Fin sammensetning av nydelig smaker !
Beregn en T-bone steak per person, da blir det i hvert fall nok kjøtt og gjestene slippper og slåss om indrefileten. T-bone steak koster ‘skjorta’, så hvis du foretrekker billigere kjøtt så kan du selvfølgelig bruke ytrefilet eller entrecote isteden for. Hvor mye poteter og grønnsaker du tilbereder kommer an på hvor mange du lager til, bruk vanlig sunn fornuft.
Du trenger:
- T-bone steak
- Stekeolje
- Smør
- Salt
- Pepper
- Poteter
- Sjalottløk
- Estragon
- Fennikel
- Vårløk
- Sukkererter
- Rødvinsaus *
Fremgangsmåte:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
- Sett stekeovnen på 200°C
- Skjær opp poteter og grønnsaker, så de er klare til steking.
- Lag sausen.
- Sett potetene i ovnen.
- Stek t-bone steken, la den hvile mens du steker grønnsakene og gjør ferdig sausen.
T-Bone steak:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet, 1/2 time før den skal stekes.
Varm opp stekepannen og stek kjøttet på sterk varme med litt olje.
Stek den ca. 3 minutter på hver side, til den er godt brunet.
Sett ned varmen litt.
Krydre med salt og pepper, legg i en skje med godt smør og litt estragon.
Stek videre til du ser blod pipler opp, da er den medium.
Legg kjøttet på ett fat, hell over innholdet i pannen og la kjøttet hvile i 15 minutter før servering.
Poteter:
Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, og legg dem i en ildfast form.
Vend dem i olje, sammen med estragon, salt, pepper og sjalottløk.
Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200°C (innstilling 5-6 på gassovn) i ca. 20 minutter til de er gylne og møre.
Grønnsaker:
Rødvinsaus:
Jeg må innrømme at jeg. på ‘hyttevis’ jukset og brukte rødvin-sausen til Jacobs, som jeg tilsatte noen skjeer
smør og litt estragon etter oppvarming.
Lag gjerne sausen selv, oppskrift på rødvinsaus finner du her.
Castelforte Valpolicella Ripasso 2013
- Farge: Middels dyp rød.
- Lukt: Aroma preget av røde bær og tørket frukt, hint av røyk og svale urter.
- Smak: Preg av røde bær, tørket frukt og urter, streif av vanilje.
- Passer til:
- Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
- Årgang: 2013
- Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
- Metode: Tradisjonell vinifikasjon etter ripasso-metoden som innebærer bl.a. at ferdig vin legges på restene etter amaroneproduksjonen for en 10 dagers annengangsgjæring, ikke fatlagret, kun ståltankmodnet.
- Innhold: Alkohol 14,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,00 g/l
- Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres




Raubakk – Sør Fron – Juni 2016
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.