• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Skifersteins T-bone steak !!!

10. juni 2016 av Edel Randgaard

Jeg har hytte på Heggsetra i Sør Fron i vakre Gudbrandsdalen ♥ ♫♪ -og der oppe ble denne retten til. Retten er oppkalt etter skiferbruddet, som ligger rett nedfor hytta.

Steak
Enkle kår, uten bilvei helt frem, uten innlagt vann og strøm !! God, gammeldags hytte som bringer fred og ro i kropp og sjel ♫♪  Men, mat må vi ha -og den skal være smakfull, lettlaget og passelig sunn !! ♥
En T-bone steak er en førsteklasses del av oksekjøtt som har fått navnet sitt fra T-formet bein som deler den. Det er skjært ut fra en ryggvirvel, tverrsnitt av ytrefilet og indrefilet, to av de mest saftige kjøttdelene på storfe.

Servert med estragon & sjalottløk poteter, crispy grønnsaker og rødvinsaus ♥
Nydelig måltid, som passer utrolig godt etter en dag ute i fjellheimen.
Fin sammensetning av nydelig smaker !

Beregn en T-bone steak per person, da blir det i hvert fall nok kjøtt og gjestene slippper og slåss om indrefileten. T-bone steak koster ‘skjorta’, så hvis du foretrekker billigere kjøtt så kan du selvfølgelig bruke ytrefilet eller entrecote isteden for.  Hvor mye poteter og grønnsaker du tilbereder kommer an på hvor mange du lager til, bruk vanlig sunn fornuft.

Steak

Du trenger:

  • T-bone steak
  • Stekeolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Sjalottløk
  • Estragon
  • Fennikel
  • Vårløk
  • Sukkererter
  • Rødvinsaus *

Fremgangsmåte:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
  2. Sett stekeovnen på 200°C
  3. Skjær opp poteter og grønnsaker, så de er klare til steking.
  4. Lag sausen.
  5. Sett potetene i ovnen.
  6. Stek t-bone steken, la den hvile mens du steker grønnsakene og gjør ferdig sausen.

T-Bone steak:

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, 1/2 time før den skal stekes.
Varm opp stekepannen og stek kjøttet på sterk varme med litt olje.
Stek den ca. 3 minutter på hver side, til den er godt brunet.
Sett ned varmen litt.
Krydre med salt og pepper, legg i en skje med godt smør og litt estragon.
Stek videre til du ser blod pipler opp, da er den medium.
Legg kjøttet på ett fat, hell over innholdet i pannen og la kjøttet hvile i 15 minutter før servering.

Poteter:

Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, og legg dem i en ildfast form.
Vend dem i olje, sammen med estragon, salt, pepper og sjalottløk.
Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200°C (innstilling 5-6 på gassovn) i ca. 20 minutter til de er gylne og møre.

Grønnsaker:

Del fennikelen i båter, og vårløken i ca. 3 cm lange biter. Stek fennikel, vårløk og sukkererter med smør i panna, til de er gylne og fremdeles «crispy».
♥

Rødvinsaus:

Jeg må innrømme at jeg. på ‘hyttevis’ jukset og brukte rødvin-sausen til Jacobs, som jeg tilsatte noen skjeer
smør og litt estragon etter oppvarming.
Lag gjerne sausen selv, oppskrift på rødvinsaus finner du her.

Castelforte Valpolicella Ripasso 2013

Steak

  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av røde bær og tørket frukt, hint av røyk og svale urter.
  • Smak: Preg av røde bær, tørket frukt og urter, streif av vanilje.
  • Passer til: Storfe   Storvilt   Ost  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon etter ripasso-metoden som innebærer bl.a. at ferdig vin legges på restene etter amaroneproduksjonen for en 10 dagers annengangsgjæring, ikke fatlagret, kun ståltankmodnet.
  • Innhold: Alkohol 14,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Steak
Spis & nyt ♫♪♫♪

 

Steak
Estragon & sjalottløk poteter, grønnsaker og rødvinsaus !

 

Steak
Bilde av hytta og skiferbruddet, tatt på toppen av fjellet Gråskarven !

 

Steak
Herlig i fjellheimen !
Raubakk – Sør Fron – Juni 2016

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, hyttemat, hyttetur, Mat, middag, sommer, steak, vin

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.