• Livsstil
    • By- og bygdelista
    • Bygdeblogg
    • Veronicas lister
    • Krokodilleøya
    • Berlinbloggen
    • Hanna Maries blogg
    • achtung!spass
    • Gunn Magdalena
    • Stian i Palestina
    • Pengene dine
    • Ernæring fra innsida
    • Livet i Kairo
  • Sport & Trening
    • Kom i form med Malin
    • Espernbloggen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • Sleivspark
    • I rundvantet
    • Bak mål
    • Rett på mål
    • Jentenes hjørne
    • På tribunen
    • Hockeybørsen
    • Mattis roter i sportsarkivet
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • Hamar Arbeiderblad Beta
    • 10 favoritter
  • Humor
    • Dagens Svein
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
    • Tonjes kjøkkenhjørne
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
  • Info
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Skifersteins T-bone steak !!!

10. juni 2016 av Edel Randgaard

Jeg har hytte på Heggsetra i Sør Fron i vakre Gudbrandsdalen ♥ ♫♪ -og der oppe ble denne retten til. Retten er oppkalt etter skiferbruddet, som ligger rett nedfor hytta.

Steak
Enkle kår, uten bilvei helt frem, uten innlagt vann og strøm !! God, gammeldags hytte som bringer fred og ro i kropp og sjel ♫♪  Men, mat må vi ha -og den skal være smakfull, lettlaget og passelig sunn !! ♥
En T-bone steak er en førsteklasses del av oksekjøtt som har fått navnet sitt fra T-formet bein som deler den. Det er skjært ut fra en ryggvirvel, tverrsnitt av ytrefilet og indrefilet, to av de mest saftige kjøttdelene på storfe.

Servert med estragon & sjalottløk poteter, crispy grønnsaker og rødvinsaus ♥
Nydelig måltid, som passer utrolig godt etter en dag ute i fjellheimen.
Fin sammensetning av nydelig smaker !

Beregn en T-bone steak per person, da blir det i hvert fall nok kjøtt og gjestene slippper og slåss om indrefileten. T-bone steak koster ‘skjorta’, så hvis du foretrekker billigere kjøtt så kan du selvfølgelig bruke ytrefilet eller entrecote isteden for.  Hvor mye poteter og grønnsaker du tilbereder kommer an på hvor mange du lager til, bruk vanlig sunn fornuft.

Steak

Du trenger:

  • T-bone steak
  • Stekeolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Sjalottløk
  • Estragon
  • Fennikel
  • Vårløk
  • Sukkererter
  • Rødvinsaus *

Fremgangsmåte:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
  2. Sett stekeovnen på 200°C
  3. Skjær opp poteter og grønnsaker, så de er klare til steking.
  4. Lag sausen.
  5. Sett potetene i ovnen.
  6. Stek t-bone steken, la den hvile mens du steker grønnsakene og gjør ferdig sausen.

T-Bone steak:

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, 1/2 time før den skal stekes.
Varm opp stekepannen og stek kjøttet på sterk varme med litt olje.
Stek den ca. 3 minutter på hver side, til den er godt brunet.
Sett ned varmen litt.
Krydre med salt og pepper, legg i en skje med godt smør og litt estragon.
Stek videre til du ser blod pipler opp, da er den medium.
Legg kjøttet på ett fat, hell over innholdet i pannen og la kjøttet hvile i 15 minutter før servering.

Poteter:

Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, og legg dem i en ildfast form.
Vend dem i olje, sammen med estragon, salt, pepper og sjalottløk.
Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200°C (innstilling 5-6 på gassovn) i ca. 20 minutter til de er gylne og møre.

Grønnsaker:

Del fennikelen i båter, og vårløken i ca. 3 cm lange biter. Stek fennikel, vårløk og sukkererter med smør i panna, til de er gylne og fremdeles «crispy».
♥

Rødvinsaus:

Jeg må innrømme at jeg. på ‘hyttevis’ jukset og brukte rødvin-sausen til Jacobs, som jeg tilsatte noen skjeer
smør og litt estragon etter oppvarming.
Lag gjerne sausen selv, oppskrift på rødvinsaus finner du her.

Castelforte Valpolicella Ripasso 2013

Steak

  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av røde bær og tørket frukt, hint av røyk og svale urter.
  • Smak: Preg av røde bær, tørket frukt og urter, streif av vanilje.
  • Passer til: Storfe   Storvilt   Ost  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon etter ripasso-metoden som innebærer bl.a. at ferdig vin legges på restene etter amaroneproduksjonen for en 10 dagers annengangsgjæring, ikke fatlagret, kun ståltankmodnet.
  • Innhold: Alkohol 14,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Steak
Spis & nyt ♫♪♫♪

 

Steak
Estragon & sjalottløk poteter, grønnsaker og rødvinsaus !

 

Steak
Bilde av hytta og skiferbruddet, tatt på toppen av fjellet Gråskarven !

 

Steak
Herlig i fjellheimen !
Raubakk – Sør Fron – Juni 2016

 

 

Du vil kanskje også lese

Tacokake
VERDENS MØRESTE BIFF av helstekt mørbrad: 8 timer ...
Pizzaburger med chili & cheddar
Mine favorittdesserter
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Kategori:Edels mat & vin Tagged With: biff, hyttemat, hyttetur, Mat, middag, sommer, steak, vin

Mest lest siste uke

  • Endelig, min venn, Christian Larrivée! Endelig, min venn, Christian... Storhamar vant endelig bøtta igjen etter ti års venting, og... 2 072 visninger | av Mikki Bjerke | publisert den 13. april 2018
  • Likfingre eller Raynauds fenomen - hva er det? Likfingre eller Raynauds fen... Raynauds fenomen er årsaken til likfingre eller at andre kro... 576 visninger | av Lars Meyer | publisert den 7. april 2018
  • 10 favoritter 10 favoritter Hva liker du best? Gi oss dine 10 favoritter og legg ved... 348 visninger | av Hamar Media | publisert den 31. oktober 2017
  • HØYRE–VENSTRE-FORVIRRING HØYRE–VENSTRE-FORVIRRING Samboer’n har en uendelighet av gode egenskaper. Men på ett... 218 visninger | av Lars Meyer | publisert den 15. april 2018
  • 6 hjemsøkte steder i Norge 6 hjemsøkte steder i Norge OBS! Historier som kan oppfattes som sk... 207 visninger | av Veronica Karlsmoen | publisert den 22. april 2016
  • 4 ting du MÅ vite før du flytter til utlandet 4 ting du MÅ vite før du fly... Hva bør man tenke på før man flytter til utlandet? Det er tr... 204 visninger | av Mona Torgersen | publisert den 6. april 2016
  • Tilbake i Kairo Tilbake i Kairo Etter noen fine feriedager utenfor Egypts landegrenser er je... 142 visninger | av Anja Engen | publisert den 13. april 2018
  • PERFEKT BIFF stekt i stekeovn PERFEKT BIFF stekt i stekeov... Ingenting er vel bedre enn en god biff? - eller verre enn en... 131 visninger | av Edel Randgaard | publisert den 20. januar 2017
  • MY BEST MOMENTS // FEBRUARY & MARCH MY BEST MOMENTS // FEBRUARY... In the next couple of weeks I will regularly post some updat... 125 visninger | av Malin Vik Gregor | publisert den 8. april 2018
  • Kutt ned på saltet! Det er bare en vane. Kutt ned på saltet! Det er b... Salt er verdens mest brukte smaksforsterker. For mye salt bi... 108 visninger | av Lars Meyer | publisert den 15. april 2018

Følg en blogg

Kategorier

Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia bilder Brumunddal cat Dagens Svein Dala fortelling fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena HA Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse historie hjørnespark Hockey humor huskatt ishockey Jesperpus jul Kamma katt Kevin Knappen komiform kondisjonstrening lister løping Mat middag Rett på mål SIL ski stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvatlegene

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er pliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad og HA-bloggen er Carsten Bleness.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Carsten Bleness cbl@h-a.no
Digitalredaktør: Anne Ekornholmen ako@h-a.no

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

© 2018 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no