• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Tacokake

8. mars 2018 av Edel Randgaard

Norges nye nasjonalrett – TACO, har nesten hver fredag i over 20 år stått på bordet i mange norske hjem.

Første gang vi nordboere kastet oss over taco, spiste vi den som regel med tacoskjell og kjøttdeig. Etterhvert begynte vi å spise taco med tortilla og byttet ut kjøttdeig med kylling, biff og fisk. I følge Opplysningkontoret for frukt og grønt selges det 14,4 millioner enheter av meksikansk skjell og lefser/lomper i Norge i året. Og ut fra tall på omsetning i butikk, antas det at vi hvert år spiser i overkant av 14 128 000 taco-, tortilla- og fajitamiddager i Norge ♫

Tacokake

På bloggen min finnes det mange utgaver av taco, med reker, fisk, kylling, pai, suppe, gratenger og i dag blir det altså tacokake. Alt er laget fra bunnen av, tortilla, tacokrydder, tacosaus og guacamole ?

Server tacokaken med salat, resten av ostesausen og hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på her.

Du trenger til 6 porsjoner:

  • 400 karbonadedeig eller kjøttdeig
  • Stekesmør
  • 2-4 ss tacokrydder *
  • 1/2-1 rød paprika
  • 100 g revet ost
  • 8 stk tortilla *
  • Tacosaus *
  • Ostesaus *

Tacokake

Sånn gjør du:

  1. Lag først tortilla, hvis du vil lage dem fra bunnen av.
  2. Lag tacosaus, ostesaus og tacokrydder eller bruk krydder fra pose.
  3. Stek kjøttdeigen med litt stekesmør i en stekepanne.
  4. Tilsett tacokrydder etter smak og behag, noen vil ha masse krydder, mens andre foretrekker en litt mildere smak.
  5. Tilsett tacosausen og bland alt godt sammen.
  6. Skjær paprika i tynne stimler.
  7. Legg bakepapir på en stekeplate og sett på en springform, som har ca. samme størrelse som tortilla lefsene.
  8. Legg en tortilla i bunn og legg på 1/4 av kjøttblandingen.
  9. Legg på en tortilla og legg på ett tynt lag med ostesaus og litt paprika i strimler.
  10. Tortilla, kjøttblanding, tortilla, ostesaus og paprika, tortilla… fortsett lagvis. (du skal ha 4 tortilla med kjøtt og 4 med ostesaus)
  11. Avslutt med en tortilla som du dekker med litt ostesaus og dryss over revet ost.
  12. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.

Tortilla

Finner du oppskrift på her.

Tacokrydder 

Finner du oppskrift på her, hvis du vil lage tacokrydder selv.

Tacosaus:

  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 2 ss tomatpure
  • 1/2-1 paprika i små terninger
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts sukker

Bland sammen alle ingrediensene i en kjele og la sausen småkoke i 20 minutter.

Ostesaus:

  • 1 beger lettrømme
  • 200 g Philadelphia kremost
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:

  1. Visp sammen rømme og kremost.
  2. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Det blir en god del igjen, som kan brukes som dressing ved servering.

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: fredagskos., matblogg, middag, taco, Tacokake, texmex, tortilla

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.