• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Tyrkisk BIFF FAJITAS a’la Edel

7. september 2018 av Edel Randgaard

Jeg fikk servert  kjempegod fajitas i ferien ! ?

Det var utrolig mørt biffkjøtt og masse Tyrkisk paprika, som smakte nydelig.
Konsistensen var litt klebrig og ‘sausen’ var ganske så tykk !

Fajita består av stekt eller grillet kjøtt eller kylling på myke Tortilla. Retten serveres som oftest med løk og paprika. Populære tilbehør er rømme, guacamole og salsa.

Fajitas

Retten inneholder BIBER ? Biber er tyrkisk paprika.
De ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte.
Du kan erstatte den med grønn paprika hvis du ikke har tilgang til Biber.
Jeg fikk tak i Biber på Nye Grønt & Godt i Hamar.

Fajitas

Dette ble min utgave av Tyrkisk BIFF FAJITAS !!
Jeg marinerte kjøttet i syltet jalapeno, her kunne jeg sikkert brukt små syltet supersterke Biber da men….

Server retten med tortilla, lettrømme, hot tomatsalsa og god hjemmelaget Guacamole,
som du finner oppskrift på her ?
Hvis du vil lage tortilla selv, så har jeg en god oppskrift på det her.

Fajitas

Du trenger til 4 personer:

  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 1 glass jalapeno
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 søt tyrkisk paprika / grønn paprika
  • 1 gul løk
  • 1 ss maizena
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • Salt
  • Pepper
  • Tortilla
  • Guacamole
  • Tomatsalsa *
  • Lettrømme

Sånn gjør du:

  1. Skjær biffkjøtt i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
  2. Sil av kraften og fjern også en god del av jalapeno’en, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
  3. Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
  4. Skjær gul -og rød paprika, tyrkisk paprika og løk i tynne strimler.
  5. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  6. Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena blandet ut i vann.
  7. Bland alt godt sammen og kok til det tykner.
  8. Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  9. Varm tortilla etter anvisning på pakken.
  10. Server retten med tomatsalsa, guacamole og lettrømme.

Tomatsalsa

  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss flytende honning
  • 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
  • 1 ss lime -eller sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Koriander

Sånn gjør du:

  1. Finhakk rødløk og hvitløk.
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres varm eller kald.
SOYASAUS 
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.
Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken.
Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Det er min favoritt. Gir en god smak på sauser og gryter, samt at den gjør sausen mørk !

Steg for steg bilder :

Biff fajitas
Skjær kjøttet i strimler ?
Fajitas
Mariner kjøttet i jalapenos ?
Fajitas
Lag tomatsalsa ?
Fajitas
Lag guacamole ?
Fajitas
Brun kjøttet raskt i flere omganger og legg det til side ?
Fajotas
Stek grønnsakene ?
Fajitas
Rør inn maizena og smak til med soyasaus, hoisinsaus og soppsoya ?
Fajitas
Spis & Nyt ? Pakk dem inn i tortillalefser hvis du ønsker det ?
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, fajitas, helgemat, høstmat, Mat, matblogg, middag, middagstips, texmex

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.