• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Vannbakkels med bringebærkrem

1. mars 2019 av Edel Randgaard

Vannbakkels med bringebærkrem

Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk. I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokolade.

Her har jeg fylt dem med en enkel bringebærkrem

– ett godt, hvis ikke mye bedre, alternativ til fastelavensboller ♥

Raskt og enkelt uten heving !
Uten sukker, så de kan serveres til diabetikere, men bruk da sukkerfritt syltetøy !
Herlig, luftige og sprø 
♥

Steg for steg bilder, hvor man kan lese om hvordan det egentlig gikk 🙂 finner du her.

Vannbakkels med bringebærkrem

Du trenger til 16 stk store vannbakkels:

  • 5 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 6 egg

Sånn gjør du:

  1. Legg bakepapir på ett stekebrett.
  2. Sett stekeovnen på 200˚C.
  3. Kok opp vann, det skal koke skikkelig.
  4. Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet. Sett på lokk, så ikke vannet fordamper.
  5. Ta kjelen av komfyrplaten.
  6. Hell alt hvetemelet i vannet på engang, under stadig omrøring. Rør godt til det blir en jevn klump og deigen slipper kjelen.
  7. Ha deigen over i en bolle. La den avkjøles i 10 minutter.
  8. Rør inn eggene ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Bruk en håndmikser.
  9. Ha deigen i en sprøytepose eller bruk to skjeer. Jeg prøvde med sprøytepose, men kakesprøyten min var altfor liten, så det ga jeg opp. 
  10. Stek dem midt i stekeovnen på 200˚C i 40-45 minutter. Lager du dem mindre trenger de kortere steketid. 
  11. Ikke åpne ovnen under stekingen, da faller de sammen.
  12. Når vannbakkelsene er ferdig stekt så kan du la dem stå litt i stekeovn med åpen dør noen minutter før de tas ut.
  13. Avkjøl kakene på rist.
  14. La de bli helt avkjølt før du forsiktig deler dem på midten og fyller dem med hva du måtte ønske. De bør serveres med en gang -etter de er fylt, hvis ikke blir de myke.
  15. Dryss gjerne over litt melis.

Bringebærkrem

  • 3 dl kremfløte
  • ca. 2 dl tykt bringebærsyltetøy
Visp kremfløten til krem og bland inn ønsket mengde bringebærsyltetøy.
Vannbakkels
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: Bake, Bakeglede, boller, fastelaven, kaker, Mat, matblogg, oppskrift, Oppskrifter, Vannbakkels

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.