Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk. I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokolade.
– ett godt, hvis ikke mye bedre, alternativ til fastelavensboller ♥
Raskt og enkelt uten heving !
Uten sukker, så de kan serveres til diabetikere, men bruk da sukkerfritt syltetøy !
Herlig, luftige og sprø ♥
Steg for steg bilder, hvor man kan lese om hvordan det egentlig gikk 🙂 finner du her.
Du trenger til 16 stk store vannbakkels:
- 5 dl vann
- 1/2 ts salt
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 6 egg
Sånn gjør du:
- Legg bakepapir på ett stekebrett.
- Sett stekeovnen på 200˚C.
- Kok opp vann, det skal koke skikkelig.
- Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet. Sett på lokk, så ikke vannet fordamper.
- Ta kjelen av komfyrplaten.
- Hell alt hvetemelet i vannet på engang, under stadig omrøring. Rør godt til det blir en jevn klump og deigen slipper kjelen.
- Ha deigen over i en bolle. La den avkjøles i 10 minutter.
- Rør inn eggene ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Bruk en håndmikser.
- Ha deigen i en sprøytepose eller bruk to skjeer. Jeg prøvde med sprøytepose, men kakesprøyten min var altfor liten, så det ga jeg opp.
- Stek dem midt i stekeovnen på 200˚C i 40-45 minutter. Lager du dem mindre trenger de kortere steketid.
- Ikke åpne ovnen under stekingen, da faller de sammen.
- Når vannbakkelsene er ferdig stekt så kan du la dem stå litt i stekeovn med åpen dør noen minutter før de tas ut.
- Avkjøl kakene på rist.
- La de bli helt avkjølt før du forsiktig deler dem på midten og fyller dem med hva du måtte ønske. De bør serveres med en gang -etter de er fylt, hvis ikke blir de myke.
- Dryss gjerne over litt melis.
Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- ca. 2 dl tykt bringebærsyltetøy
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.