Har du lyst til å lære hvordan du lager verdens møreste helstekte mørbrad av storfe?
Sous-vide er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen.
Nå har ikke jeg sous-vide utstyr, så dette er en utgave av «Fattigmanns sous-vide»
Vanligvis bruner jeg kjøttet først – og steker det videre i stekeovn. I dag bytter jeg om på rekkefølgen, sånn som de ‘Sous-vide-folka’ gjør det.
Jeg brukte mørbrad – og det kan anbefales, det ble supermørt etter 8 timer i stekeovnen. Indrefilet eller ytrefilet kan brukes, men da er jeg redd for at kjøttet nesten blir for mørt, så det blir vanskelig å skjære kjøttet i pene skiver.
Jeg brukte ‘plast’ fra en stekepose og stekte mørbraden på 50°C – i 8 timer !
Etter 1 time er kjøttet på 25°C, etter 3 timer 50°C, etter 6 timer 55°C, etter 7 timer 59°C, etter 8 timer, fremdeles 59°C Jeg tok den ut etter 8 timer, da var den fremdeles på 59°C ♫ Helt perfekt !!
Glem biffbestikk – bruk en smørkniv ♥
Kjøttet blir helt nydelig, altså!
Spis & Nyt ♫
STEKING AV MØRBRAD:
- Gni mørbradfileten godt inn med nykvernet pepper. Bergen 200 g per porsjon.
- Pakk den inn i plast fra en stekepose. Sett inn ett steketermometer hvis du vil følge med på temperaturen. Pakk kjøttet godt inn i stekeplast og legg den i en ildfast form.
- Stekes på 50 °C i 8 timer.
- La kjøttet hvile, innpakket i aluminiumsfolie i 30 minutter, mens du steker poteter, grønnsaker og lager saus.
- Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med olje, krydre med salt.
- La den hvile i folie i ytterligere 10 minutter.
- Skjær kjøttet i skiver.







Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.