• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

VERDENS MØRESTE BIFF av helstekt mørbrad: 8 timer på 50°C!

19. januar 2018 av Edel Randgaard

Har du lyst til å lære hvordan du lager verdens møreste helstekte mørbrad av storfe?

Sous-vide er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen.
Nå har ikke jeg sous-vide utstyr, så dette er en utgave av «Fattigmanns sous-vide»

mørbrad

Vanligvis bruner jeg kjøttet først – og steker det videre i stekeovn. I dag bytter jeg om på rekkefølgen, sånn som de ‘Sous-vide-folka’ gjør det.
Jeg brukte mørbrad – og det kan anbefales, det ble supermørt etter 8 timer i stekeovnen. Indrefilet eller ytrefilet kan brukes, men da er jeg redd for at kjøttet nesten blir for mørt, så det blir vanskelig å skjære kjøttet i pene skiver.

Jeg brukte ‘plast’ fra en stekepose og stekte mørbraden på 50°C – i 8 timer !
Etter 1 time er kjøttet på 25°C, etter 3 timer 50°C, etter 6 timer 55°C, etter 7 timer 59°C, etter 8 timer, fremdeles 59°C  Jeg tok den ut etter 8 timer, da var den fremdeles på 59°C ♫ Helt perfekt !!

Glem biffbestikk – bruk en smørkniv ♥
Kjøttet blir helt nydelig, altså!

Jeg serverte mørbradfilet med smakfulle poteter, en nydelig peppersaus og gode grønnsaker.
Hele oppskriften med tilbehør finner du her.

Spis & Nyt ♫

mørbrad

STEKING AV MØRBRAD:

  1. Gni mørbradfileten godt inn med nykvernet pepper. Bergen 200 g per porsjon.
  2. Pakk den inn i plast fra en stekepose. Sett inn ett steketermometer hvis du vil følge med på temperaturen. Pakk kjøttet godt inn i stekeplast og legg den i en ildfast form.
  3. Stekes på 50 °C i 8 timer.
  4. La kjøttet hvile, innpakket i aluminiumsfolie i 30 minutter, mens du steker poteter, grønnsaker og lager saus.
  5. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med olje, krydre med salt.
  6. La den hvile i folie i ytterligere 10 minutter.
  7. Skjær kjøttet i skiver.
mørbrad
Krydre mørbradfileten godt med pepper ♫
mørbrad
Pakk den godt inn og stek på 50°C i 8 timer ♫
mørbrad
Etter 8 timer på 50°C
mørbrad
Bruner kjøttet raskt i olje i en varm stekepanne ♫
mørbrad
La den hvile i 10 minutter ♫
mørbrad
Klar til servering ♫
mørbrad
Smaker himmelsk godt !!! Spis & Nyt ♫
Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Edels mat & vin Tagged With: biff, helg, helgefølelsen, helgemat, Mat, matblogg, middag, mørbrad

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.