• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Brune pinner

10. desember 2016 av Bente Nymoen

Brune pinner

Da er vel mange i full sving med julebaksten og noen er til og med ferdige.

Jeg for min del har litt igjen, men begynner få de fleste i boks. Nå venter vi bare på rikelig med julesnø så er selve julestemninga der også. Er noe med den Snøen altså. Den hører liksom til når man har vokst opp i dalstrøk hvor det sjelden var lite snø i jula. I tillegg er det sååå mye koseligere med den lyse snøen og  for barna blir det mer  mulighet for aktivitet ute.

Vil dele denne oppskriften på Brune pinner med dere. Fant en oppskrift på aperitif.no , opprinnelig Anne Brith Davidsen sin, men har justert bittelitt etter min egen smak. Men den opprinnelige er også veldig god.

 

200 g Brunt sukker

200 g farin

400 g smør

2 egg

2 ss sirup (jeg brukte mørk)

2 ts kanel

1 ts natron

2 ts vaniljesukker (ekte vanilje)

11-12 dl hvetemel

Til strø: eggehvite , perlesukker og finhakkede mandler

 

Visp/rør sammen mykt smør, brunt sukker og farin.

Ha i eggeplommene, en av gangen og bland godt.

Deretter tilsetter du resten av ingrediensene.

Strø litt hvetemel på bakebordet og del deigen i 4-5 deler og rull pølser som passer på stekebrettet.La de være ca 2,5 -3 cm brede.Trykk de flate enten med en REN håndflate eller bruk et stekebrett og klem de utover med.Jo flatere , jo mer sprø pinner får du.Vil du ha dem myke så skal du ikke klemme de de helt flate.

Pensle med eggehviten, strø på perlesukker og mandler.Stek i ca 10-12 min på 175 grader.

Ta ut av ovnen og la de hvile 2-3 min før du skjærer til «pinner» på skrå.Da blir de lengre.

Avkjøl de helt på rist før du legger de i kakeboksen.

Jeg doblet oppskriften og her er resultatet :

Brune pinnerDet skal sies at jeg delte med en venninne. Blir jo noen flere kakeslag også til jul. Også husk at det er lov å smake før juleaften også. Vi må kose oss litt nå i førjulstiden.

Ønsker dere en fin dag.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Mammas Bakeri Tagged With: Bake, Bakst, brune pinner, jul, Julebakst, julekaker, Julen 2016, kaker, Mat, sju slag, snø, Tradisjonsbakst

Mest lest siste måned

Følg en blogg


Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Geir Vestad
Fotosjef: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2021 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.