Da er vel mange i full sving med julebaksten og noen er til og med ferdige.
Jeg for min del har litt igjen, men begynner få de fleste i boks. Nå venter vi bare på rikelig med julesnø så er selve julestemninga der også. Er noe med den Snøen altså. Den hører liksom til når man har vokst opp i dalstrøk hvor det sjelden var lite snø i jula. I tillegg er det sååå mye koseligere med den lyse snøen og for barna blir det mer mulighet for aktivitet ute.
Vil dele denne oppskriften på Brune pinner med dere. Fant en oppskrift på aperitif.no , opprinnelig Anne Brith Davidsen sin, men har justert bittelitt etter min egen smak. Men den opprinnelige er også veldig god.
200 g Brunt sukker
200 g farin
400 g smør
2 egg
2 ss sirup (jeg brukte mørk)
2 ts kanel
1 ts natron
2 ts vaniljesukker (ekte vanilje)
11-12 dl hvetemel
Til strø: eggehvite , perlesukker og finhakkede mandler
Visp/rør sammen mykt smør, brunt sukker og farin.
Ha i eggeplommene, en av gangen og bland godt.
Deretter tilsetter du resten av ingrediensene.
Strø litt hvetemel på bakebordet og del deigen i 4-5 deler og rull pølser som passer på stekebrettet.La de være ca 2,5 -3 cm brede.Trykk de flate enten med en REN håndflate eller bruk et stekebrett og klem de utover med.Jo flatere , jo mer sprø pinner får du.Vil du ha dem myke så skal du ikke klemme de de helt flate.
Pensle med eggehviten, strø på perlesukker og mandler.Stek i ca 10-12 min på 175 grader.
Ta ut av ovnen og la de hvile 2-3 min før du skjærer til «pinner» på skrå.Da blir de lengre.
Avkjøl de helt på rist før du legger de i kakeboksen.
Jeg doblet oppskriften og her er resultatet :
Det skal sies at jeg delte med en venninne. Blir jo noen flere kakeslag også til jul. Også husk at det er lov å smake før juleaften også. Vi må kose oss litt nå i førjulstiden.
Ønsker dere en fin dag.
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.