Tåler du ikke gluten, men ønsker deg cupcakes? Da bør du prøve disse.
Oppskriften har vært lagt ut før på min tidligere blogg og da i påsketider, derfor påskeegg på bildene. Men pytt, det går da vel snart mot vår igjen.
Jeg skal til Glutenfri-matmesse på Lillestrøm i dag. Skal du?
Oppskrift:
150 g romtemperert smør
3 dl sukker
2 store egg ( eller 3 små)
1 ss vaniljesukker med ekte vanilje
3 dl matfløte
320 g semper white mix
1 ts natron
Visp smør og sukker noen minutter til en luftig kakerøre.
Visp inn et egg av gangen i ca 2-3 min pr egg.
Tilsett vaniljesukker, matfløte, natron og semper mix.
Visp godt sammen i 5-8 min.
Om du vil kan matfløten erstattes av rismelk eller soyamelk, og smør med margarin uten melk og semper white mix med semper harvest mix. Så kan de serveres også til de med melkeallergi.
Fyll røren i en sprøytepose slik at du kan helle røren i muffinsformer uten å søle.
Fyll formene 3/4 deler
Stek på 180 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl
Lag smørkrem og ta i vaniljesukker med ekte vanilje eller frøene fra en vaniljestang. Tilsett gjerne litt hvitter (fås på Jernia bl.a) så du får en helt hvit krem. Her hadde jeg ikke brukt det og da er den litt gulere på farge.
Jeg brukte Wilton 1 M da jeg la på frosting.
Lag dine egne blomster av marsipan eller fondant og dekorer etter lyst og smak.
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.