Da går vi mot jul igjen 🙂
Mange har nok allerede mange kakesorter klare, imens andre venter med baksten til desember, enten det er pga tid eller tradisjon.
Det viktigste er at vi koser oss med julebaksten, både når vi baker og helst også når vi skal spise den.
Disse kakaostengene var fast innslag hos Bestemor, og siden jeg bodde i samme hus som henne da jeg var liten, og siden besøkte henne ofte, så har kakaostenger blitt en selvfølge for meg også.
Oppskrift Bestemors Kakaostenger
200 g sukker
200 g smør
2-3 ss Kakao ( bruk en god kakao 100%)
1 egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
Jeg lurte i 2 ts vaniljesukker i tillegg
Doble oppskriften om du vil fylle en kakeboks og kunne «prøvesmake» litt før jul.Det er liksom før julekvelden alt smaker best synes jeg.Og ventetiden kan like godt være kos.
Hvordan:
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsette egget og deretter mel, vaniljesukker og bakepulver.
Jobb deigen godt sammen med kjøkkenmaskin, eller håndkraft.
La deigen stå litt kjølig en times tid.Deretter tar du den ut på litt melet bakebord og ruller ut pølser , slik at du har plass til 2-3 på et stekebrett.Legg bakearkpå platen før du legger på kakene/deigpølsene.
Jeg doblet porsjon og fikk 10 «pølser»
Trykk de litt med hånden, eller en gaffel.
Stek på 180 grader i 10-15 minutter.
Ta ut og avkjøl noen få min før du deler opp på skrå med en skarp kniv.
Når kakene er helt avkjølt kan du pynte de med royal icing ( melisglasur av: , meliseggehvite og strondråper)
Og så er det bare sette på julemusikken (p7klem), koke seg kaffe eller kakao og nyte.
Ha en fin dag 🙂
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.