• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Kanelsnurrer med valnøtter og sjokolade

16. juni 2016 av Bente Nymoen

nystekte kanelsnurrer           kanelsnurrer med melisglasur

Fersk gjærbakst er min absolutte favoritt til kaffen.

Lukten av nystekt gjærbakst , enten det er rundstykker, brød eller kringle, gir et godt og trygt minne fra barndommen. Jeg husker at jeg elsket å leke ute i regnvær, klatre i tre og bli skikkelig godsliten, og så komme inn og kjenne lukten av nyvasket hus og fersk gjærbakst. Sette seg ved vedovnen, høre bestemor lese og spise fersk gjærbakst.

Nå behøver ikke du klatre i tre for å kose deg med kanelsnurrer da 🙂

Oppskrift:

1 fersk gjær, 50 g for søt gjærbakst

4 dl lettmelk

100 g meierismør

1 ss Vaniljepasta eller frøene fra 1 vaniljestang, eventuelt  vaniiljesukker

1 egg , medium

1 ts malt kardemomme

1 ss Luftigere bakst, fra mors hjemmebakte

1 ts salt

650 g hvetemel + litt til utbakning

 

Kanel og  sukker som blandes samme i en liten bolle

sukker og kanel blanding

Grovhakk 100 g 70% sjokolade og 100 g valnøtter

Smuldre gjær og ha i bakebollen på kjøkkenmaskina, sammen med alle de andre ingrediensene.

Har du glemt å ta smøret ut så det er steinhardt så kan du enten smelte smøret og helle melken over før du tilsetter det i bollen, eller du deler smøret i små terninger og legger oppi.

Elt i 15-20 minutter, start på lav hastighet og øk deretter til litt over medium.

Ta deigen på bordet og form til en stor pen deig , legg tilbake i ren bolle, legg over plastfolie og hev til den er dobbelt så stor.

deig til kanelsnurrer

Ta litt mel på bordet og legg deigen oppå.Form og kjevle til et rektangel.

Smør på et tynt lag smør, jeg brukte her Bremykt. Ikke smør helt ut i kantene, la det stå igjen litt.

Ta hakket sjokolade og valnøtter og strø oppå.

hakket sjokolade og valnotter

Rull fast sammen fra langsiden.Skjær vekk litt av endene og skjær så passe store ( etter smak) skiver og legg de på stekebrettet som er kledd med bakepapir.

Jeg fikk 23 kanelsnurrer av denne deigen. Må være være såpass store synes jeg.

etterhev kanelsnurrer

Etterhev 30 min

Stek på 200 grader til de er gylne, 10-15 min. Du kjenner din ovn best på varme og tid. Følg med imens du tar deg en god kopp kaffe.

Jeg penslet med litt vann når de var ferdig stekt. Avkjøl og nyt.

For deg som er skikkelig søtmons kan du ta på melisglasur også. Jeg for min del syntes disse smakte best uten.

kanelsnurrer med melisglasur

Ønsker deg en fin torsdag!

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Mammas Bakeri Tagged With: Bakeblogg, gjærbakst, godt til kaffen, hjemmebakt, kanelsnurrer, Mammas Bakeri, Minner, sjokolade, Smør, Valnøtter

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.