Da er det 13 Desember igjen og hos oss står Lussekatter/boller på menyen. Kanskje har du barn som allerede har gått Lucia i barnehage eller skole? Mine er blitt store de.3 voksne og yngste er 12.Men fersk gjærbakst liker de fortsatt.
Jeg har allerede funnet meg en til kaffen. Nyter en stille stund alene før flere i heimen våkner.Straks avsted på jobb og så lunsj med en venninne.
I ettermiddag får jeg besøk og vi skal bake litt og lage litt julegodteri sammen.Tyder på at det blir en fin dag, og det håper jeg du også får.
Kan være det dukker opp bilder og oppskrifter her i morgen også.Bare følge med.Imens kan du prøve disse. De ble veldig luftige og gode.
Lussekatter:
50 g fersk gjær (rød)
0,75 gsafran
150 g sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
5 dl melk
150 g smør
ca 13 dl hvetemel
1 ss Luftigere bakst
Rosiner til dekor
Hvordan:
Smuldre gjær og ha bakebollen.
Smelt smøret og hell melken i smøret så det blir lunkent, og hell over bakebollen hvor du har gjær.
Tilsett sukker, safran og kardemomme og bland godt
Tilsett litt og litt mel
Jeg bruker kjøkkenmaskin og elter godt i 15 min.
La heve ca 20 min under et klede på lunt sted.
Strø mel på bakebordet og del deigen tre deler
Rull lange pølser som deles opp i ønsket str og for lussekatter
Etterhev 15 min og stek på 250 grader i 5-8 min
Pensle dem med sammenvispet egg og pynt med rosiner
Husk det viktigste, at du KOSER deg 🙂 <3 Det har du helt sikkert fortjent <3
Den fine koppen har jeg kjøpt på Maxi Storsenter.
Serien heter Toy `s Delight og kommer fra Vileroy og Boch
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.