• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Kjært barn har mange navn- også KANELBOLLEN!

12. april 2016 av Tonje Ofstad-Pettersen

Det finnes knapt en bedre lukt i verden, enn lukten av nystekt gjærbakst! Mmmm, tennene svømmer i vann bare ved tanken! 

Jeg har tenkt på det – at alle med respekt for seg sjøl har en signaturbakst! Bare ikke jeg! 😉  Vel – da er det vel på tide da… Så jeg har rett og slett laget en egen kanelbolle! Eller kanelknute. Skillingsbolle. Makronknutebolle. Tja – kall det hva du vi l- godt er det i allefall – og det er gjærbakst. Jeg tror faktisk jeg velger å døpe den for Gåsbubollen! 😀

IMG_20160412_225243

Gåsbustua må jo ha en egen bolle!

Og jeg tenkte at flere skulle få glede av den – så oppskriften på denne saftige bollen får du her! Bare husk – om noen spør hva den heter – GÅSBUBOLLEN!  Ikke glem navnet. 😉

Oppskriften er som følger:

550 g hvetemel

100 g sukker

1 ts salt

1-2 ts kardemomme

1 pk tørrgjær

100 g rømtemperert smør

2,5 dl vann

Bland alt det tørre i en bolle.

Bruk fingrene og smuldre smøret i det tørre. Her er det ingen problemer om du gjør dette litt raskt, og om det blir endel biter av smør- det blir blandet under elting. 🙂

Ha i vannet (som bør være lunkent. Fingertemperatur er en grei regel)

Så er det bare å sette i gang med å elte. 🙂 Her er det en stor fordel med en eltemaskin- men håndkraft er bra nok det og! Bare pass på at du elter lenge nok. 🙂

Etter eltingen legger du en plastpose rundt bakebollen, og lar deigen heve. Selv kan du fylle deg en kopp med kaffe, sette på nydelig musikk, og finne godstolen imens du venter… 🙂

Er kaffekoppen tom?  Da er det bare å komme seg på beina og ta frem den hevde deigen. Denne kjevler du nå ut til ett rektangel. Bruk minimalt med mel under kjevlingen.

Når du har ett rektangel (avlang firkant) som er lengst i bredden,  så smører du halve siden med makronfyll. Her er den ferdige pakken fra Freia sin makronfyll mer enn bra nok, om du ønsker å gjøre det lett for deg selv. 😉  (Det ER lov å jukse litt!)

Brett den andre halvdelen over. Nå har du en firkant. Skjær en-to cm brede striper lodrett av leiva.

Ta en strimmel, tvinn den, og snurr den som ett sneglehus. Putt den avsluttende enden på strimmelen under sneglehuset, og sett hele bollen på bakebrettet. 🙂

IMG_20160412_133328

Når alle bollene er rullet, dekk de til og sett de til heving.

IMG_20160412_204557

Etter heving- pensle bollene, og stek de.

180 grader i 15-20 minutt- her må du se an i forhold til din ovn. 🙂

IMG_20160412_223654

Når de er stekt- strø gjerne litt melis på, ta ett stort tygg, og nyyyyt. 🙂

IMG_20160412_152453

Ah, det er så godt!! 😀

Og om du ikke orker å spise alle på en gang- frys ned og nyt Gåsbubollen flere dager på rad… 😀

«Hvis folket ikke har brød, kan de jo spise kaker…»
Marie Antoinette

~Tonje <3

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Tonjes kjøkkenhjørne Tagged With: Bake, gåsbubollen, gjærbakst, kanelbolle, kanelknuter, kanelsnurrer, makronboller, Mat

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.