• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

MAI BAKST! :D

25. april 2018 av Tonje Ofstad-Pettersen

Mai bakst

Juhu!

Snøen smelter, sola skinner- det er endelig VÅR!

Ikke nok med det- det er snart Mai!  Hvor hærlig er ikke det! 😀

I dag har jeg rett og slett prøvd meg på å bake maiblomst!

Det er rett og slett en blomst formet av hvetedeig, inspirert av krem.no! Den så så morsom ut så jeg ønsket å prøve.

Her kommer MIN oppskrift på krem.no sin maiblomst!

 

Maiblomst

600 g hvetemel

100 g sukker

1 pk tørrgjær (rød)

1 toppet ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

4 dl melk (eller vann om man ikke tåler melk)

100 g mykt smør   

Bland alt det tørre i en bakebolle. Bland i melk/vann- gjerne fingervarm- og elt godt med kjøkkenmaskin. Tilsett det myke smøret etter ti minutters tid, og elt videre i fem minutter.

Mai bakst

Nå skal man kunne dra i deigen uten at den ryker. Dersom man ikke har en deig som er myk og skikkelig elastisk enda, så må man elte litt til. Man skal kunne dra litt i deigen, så den er så tynn at man omtrent kan se igjennom uten at den ryker. Dersom man klarer det så har man eltet den godt nok. Om man IKKE elter den godt nok så opplever man å få en tung og kompakt deig.

Nå skal deigen stå og heve en times tid.

Bakst

Når deigen har hevet til dobbel størrelse, ta mel på bordet, og ta deigen ut av bollen. Kna den litt, for så å kjevle en leiv. Så tynn som mulig skal den være. Så skal man stikke ut rundinger, fem pr blomst. Jeg brukte en utstikker på ca 6 cm.

bakst

Så skal man brette hver runding. Først brettes den en gang, så en gang til…

mai bakst bakst

Så setter man sammen fem «kronblar», til man har en blomst. Pensle gjerne med litt egg dersom det er vanskelig å feste de sammen. 🙂

Så må de etterheves en halv times tid.

 

Jeg hadde endel deig til overs, fordi jeg ikke har tålmodighet til å sitte og lage så mange blomster… 😉 Så jeg lagde noen skolebrød også!

Både blomster og skolebrød ble stekt på varmluft, 190 grader. Blomstene stekte jeg i ca 8 minutt, skolebrødene i 11 minutt. 🙂

Og slik ble det seende ut da de var stekt.

 

Hjemmelaget vaniljekrem i midten selvsagt. 🙂

Så hadde jeg litt glasur på for syns skyld- og fordi jeg elsker søtt- og vips, så hadde denne jente forspist seg på gjærbakst!! 😛 Hehe…

       

 

Så kjør på, bak i vei! Disse er perfekte å ha i fryseren og! Om du tiner de i ovn på 100 grader i 10 minutt, så får du nystekt bakst akkurat når du ønsker! 😀

Kos deg med baking.

Og takk til Elin (krem.no) for fantastisk inspirasjon.

Ha en strålende vårkveld!

 

~Tonje

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Tonjes kjøkkenhjørne Tagged With: Bake, blomst, ferskt, gjærbakst, mai, skolebolle, skolebrød

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.