Juhu!
Snøen smelter, sola skinner- det er endelig VÅR!
Ikke nok med det- det er snart Mai! Hvor hærlig er ikke det! 😀
I dag har jeg rett og slett prøvd meg på å bake maiblomst!
Det er rett og slett en blomst formet av hvetedeig, inspirert av krem.no! Den så så morsom ut så jeg ønsket å prøve.
Her kommer MIN oppskrift på krem.no sin maiblomst!
Maiblomst
600 g hvetemel
100 g sukker
1 pk tørrgjær (rød)
1 toppet ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
4 dl melk (eller vann om man ikke tåler melk)
100 g mykt smør
Bland alt det tørre i en bakebolle. Bland i melk/vann- gjerne fingervarm- og elt godt med kjøkkenmaskin. Tilsett det myke smøret etter ti minutters tid, og elt videre i fem minutter.
Nå skal man kunne dra i deigen uten at den ryker. Dersom man ikke har en deig som er myk og skikkelig elastisk enda, så må man elte litt til. Man skal kunne dra litt i deigen, så den er så tynn at man omtrent kan se igjennom uten at den ryker. Dersom man klarer det så har man eltet den godt nok. Om man IKKE elter den godt nok så opplever man å få en tung og kompakt deig.
Nå skal deigen stå og heve en times tid.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, ta mel på bordet, og ta deigen ut av bollen. Kna den litt, for så å kjevle en leiv. Så tynn som mulig skal den være. Så skal man stikke ut rundinger, fem pr blomst. Jeg brukte en utstikker på ca 6 cm.
Så skal man brette hver runding. Først brettes den en gang, så en gang til…
Så setter man sammen fem «kronblar», til man har en blomst. Pensle gjerne med litt egg dersom det er vanskelig å feste de sammen. 🙂
Så må de etterheves en halv times tid.
Jeg hadde endel deig til overs, fordi jeg ikke har tålmodighet til å sitte og lage så mange blomster… 😉 Så jeg lagde noen skolebrød også!
Både blomster og skolebrød ble stekt på varmluft, 190 grader. Blomstene stekte jeg i ca 8 minutt, skolebrødene i 11 minutt. 🙂
Og slik ble det seende ut da de var stekt.
Hjemmelaget vaniljekrem i midten selvsagt. 🙂
Så hadde jeg litt glasur på for syns skyld- og fordi jeg elsker søtt- og vips, så hadde denne jente forspist seg på gjærbakst!! 😛 Hehe…
Så kjør på, bak i vei! Disse er perfekte å ha i fryseren og! Om du tiner de i ovn på 100 grader i 10 minutt, så får du nystekt bakst akkurat når du ønsker! 😀
Kos deg med baking.
Og takk til Elin (krem.no) for fantastisk inspirasjon.
Ha en strålende vårkveld!
~Tonje
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.