Finnes det noe bedre da? Kombinasjonen mellom søtt og friskt, mellom sprøtt og mykt… Mmmm…jeg får vann i munnen bare av tankene!
Pavlova!! Slett ikke så vanskelig som noen skal ha det til!
Trikset er – eggehviten må være HELT fri for eggeplomme. Selv en bittebitteliten dråpe er nok til at du kanskje ikke får pisket eggehviten stiv. Det er fordi eggeplommer inneholder fett – og fett er marengsen sin verste fiende.
Mitt beste tips til deg som vil lage pavlova – OG marengs også – er: ta en halv sitron. Gni inn innsiden av bakebollen med den. Ta så tørkepapir og tørk den ren. Da har du fått fjernet fettstoffer som sitter igjen i bollen etter at du lagde kakedeig sist! 🙂
Eggene skiller du ved å knekke de, tøm egget i RENE hender- og fjern plommen fra hviten. 🙂
Eggehviten har du så i bollen. Kjør mikseren på full guff til du får ett mykt skum.
Deretter strør du i sukkeret imens mikseren går- men gjør det sakte. Litt om gangen. Og har du tilgang på det, så bruk gjerne finkornet sukker! 🙂
Når marengsen er stiv, så blander du forsiktig inn eddik og maizena.
Når dette er godt blandet sammen, så kan du velge om du ha røren i en sprøytepose og spruter ut søte små porsjonsbunner, eller om du har røren i en stor langpanne.
OBS: marengsen utvider seg veldig under steking, så ikke ha røren helt ut i kantene, men la det være god plass. 🙂
Sett marengsen inn i en ovn som er forvarmet til 200 grader, og skru den umidelbart ned til 100 grader.
Nå skal marengsen stå og gjøre seg ferdig! En stor langpanne tar sånn ca ett par timer! Den skal være sprø på utsiden og litt myk/seig inni. Små bunner trenger kortere tid. Her må du bare prøve deg frem og se an litt.
Når bunnene er ferdige, så åpne ovnsdøren litt, skru av ovnen, og la bunnen stå i ovnen til den er kald! 🙂
Bunnen kan lages dager i forkant. Den oppbevares best i romtemperatur, kun dekket av ett rent kjøkkenhåndkle. Ikke pakk den i plast, da blir den myk, og ikke i kjøleskap. Står den i veien så putt den i en tørr pappeske, kakeeske eller lignende, kun med kjøkkenhånkle over.
Her er målene, og dette er til en stor langpanne:
8 eggehviter
380 g sukker
1 ts vineddik
2 ss maizena
1 ts vaniljesukker
Pavlovabunnen fyller du med det du har lyst på!! 😀
Den klassiske pavlovaen fylles med fløtekrem som er blandet med vaniljekrem (denne bør du lage selv dersom du har tid- det er tusen ganger bedre enn kjøpt… 😉 )
Så strør du over det du ønsker av bær! Rasp gjerne sjokolade på toppen. 🙂 Mmmm….
Jeg synes det er deilig å ha over litt sitronkrem også, for det syrlige mot det søte er fantastisk! 🙂
Høgg og et – nyt kaka! 😀
~Tonje
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.