• Livsstil
    • Kom i form med Malin
    • Gunn Magdalena
    • Hanna Maries blogg
    • Livet i Kairo
    • Berlinbloggen
    • Veronicas lister
    • achtung!spass
    • Stian i Palestina
    • Krokodilleøya
    • Dagens Svein
    • Bygdeblogg
    • Naturlig fin og Kundalini
  • Sport
    • Bugges ballblogg
    • Rett på mål
    • Mattis roter i sportsarkivet
    • På tribunen
    • Bak mål
    • Hockeybørsen
    • Tommys batteriblogg
    • Hjørnespark
    • I rundvantet
    • Sleivspark
    • Jentenes hjørne
    • Kammakrøniken
  • Dyr & natur
    • Jesperpus
    • I villmarka
  • Foto & media
    • Jeg ser
    • HA på innsida
    • 10 favoritter
    • Hamar Arbeiderblad Beta
  • Helse
    • Volvatlegene
    • Pustens effekt
    • Ernæring fra innsida
    • Espernbloggen
    • Naprapatene
  • Mat & drikke
    • Edels mat & vin
    • Tonjes kjøkkenhjørne
    • Mammas Bakeri
    • Spør Geir om vin
    • Spør Trond om øl
  • Samfunn
    • By- og bygdelista
    • Hamar Venstre
    • Finansbloggen
    • Pengene dine
    • Forbruk, lån og økonomi
  • Gjesteblogg
  • h-a.no
  • Vil du blogge?
    • Bli blogger
    • Retningslinjer for HAbloggen
    • Starthjelp for bloggere
    • 15 tips til deg som blogger

Sitronmarengspai – en frisk fristelse!

4. april 2016 av Tonje Ofstad-Pettersen

Jeg kjenner jeg får vann i munn bare av tanken…Sitronmarengspai! 😀

Man setter tennene i en bit. Først får man en søt smak på tunga av den luftige silkemyke marengsen, etterfulgt av en syrlig, frisk og fløyelsmyk krem…og i det man tygger så møter man motstand av en sprø, deilig paibunn!  Åh – det er helt hærlig!

Screenshot_2016-04-04-01-56-32-2

Når det gjelder denne franske fristelsen – hvorfor må det være en anledning? Holder det ikke at det er mandag og regn? 😉  Det er alltid en anledning for en sitronpai – ja det mener nå jeg! 😉

Så derfor vil jeg dele min oppskrift på denne hærligheten med dere! Da er det ingen unnskyldning for å ikke komme seg på kjøkkenet for å bake altså. 😉

IMG_1006

Paibunn: 

3½ dl hvetemel

100 g  Smør u/ salt

½ dl sukker

1  eggeplomme

1 ss finrevet sitronskall

2 ss sitronsaft

 

Sitronkrem:

1  sitron (saft og revet skall)

100 g sukker

1 ss maizena (ca)

125 g Smør u/ salt

2  egg

Marengs

3  eggehviter

100 g sukker

 

Bland alle ingrediensene til paideigen godt for hånd. Samle deigen godt sammen, og legg den i plast i kjøleskapet. La paideigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

 Sett stekeovnen ved 200 °C.

 Kjevle eller trykk deigen og kle en paiform i bunnen og litt opp langs kanten. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 15 minutter slik at det blir litt gyllent.

 For at paiskallet skal holde seg sprøtt bedre, skal du pensle den varme bunnen med sammenvispet eggehvite umiddelbart etter at du tar den ut av ovnen.

 

Sitronkremen

Vask sitronen godt og riv så det gule skallet. Ha sitronskall, sitronsaft, maisenna, sukker og egg i en kjele. Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner. Det er viktig at blandingen ikke koker.

 Ta kjelen av platen og avkjøl litt, gjerne i vannbad. Skjær smøret i terninger og tilsett litt etter litt til sitronsausen tykner. Rør godt, bruk gjerne en mikser.

 Hell sitronfyllet i paiskallet og la det stå en stund, til det får satt seg.

 Marengslokket

Visp hvitene til marengsen stive i en helt ren bolle og med en helt ren visp. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper til massen blir blank og stiv.

 Fordel marengsen oppå sitronkremen og sett paien under grill (280°C) noen sekunder, til marengsenmassen er gyllen. Avkjøl paien før servering. 

Kok en kopp kaffe, skjær ett stykke av paien, og nyyyyt! 😀

 

TIPS:

Når man lager pai kan man sette formen med den ferdig uttrykte deigen i i fryseren ett kvarters tid før man steker den. På denne måten slipper man at deigen kryper nedover under steking. Ustekt pai kan man ha i fryseren- bare å lage opp, putt i fryseren- og ta frem og stek ved behov! 😀

 

God mandag!

~ Tonje

Klikk for kommentarer
Hva synes du?
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.

Filed Under: Tonjes kjøkkenhjørne Tagged With: kaker, kjøkken, lomon, marengs, Mat, meringue, pai, pie, Sitron

Mest lest siste måned

Følg en blogg



Sosiale medier

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Stikkordsky

achtung!spass Australia BBL bilder Brumunddal By- og bygdelista cat Erik Kristiansen fotball foto fotoblogg Gregor GunnMagdalena Hamar Hamar Arbeiderblad HamKam helse hjørnespark Hockey huskatt ishockey Jesperpus Kamma katt komiform Lillehammer lokalpolitikk løping Mat matblogg middag Rett på mål SIL ski sluttspill Sparta stavhopp Storhamar styrketrening SunshineCoast Trening tur Volvat Volvatlegene Vålerenga

Bloggarkivet

Kategoriarkivet

Søk

HA-bloggen

Innleggene og innholdet på HA-bloggen er personlige ytringer fra hver enkelt blogger. Bloggerne er uavhengige og er ikke lønnet av Hamar Arbeiderblad, men alle er forpliktet til å forholde seg til Vær varsom-plakaten og pressens etiske regler. All bruk av innhold; bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggerne. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Annonser på bloggen selges av Hamar Media AS og ansvarlig redaktør for Hamar Arbeiderblad er også ansvarlig redaktør for HA-bloggen.

Redaktørpanelet

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Trond Lillebo

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Hamar Arbeiderblad AS © 2022 · Designet og utviklet av Hamar Media AS.
Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.