Tjohei, det er på tide med noe søtt på bloggen igjen! ?
Det har vært travelt, så bloggen har ligget død en stund. Men nå må jeg dele en oppskrift med dere! ?
I helgen har jeg nemlig hatt tid til å teste en ting jeg har hatt lyst til å prøve lenge. Nemlig noe som heter mirror glaze! ?
Det er rett og slett en speilblank glasur! ?
For å få effekten av denne glasuren, kreves det en jevn og kald flate. En type moussekake, fromasj og lignende som fryses er det beste.
Men man kan sikkert bruke andre ting også-bare pass på at det er kaldt! ?
Jeg lagde små bringebærmousse kaker. ?
Mor mi hadde bursdag her om dagen, en perfekt anledning til å teste litt. ?
En mirrorglaze kan Være så vakker synes jeg, at den oppskriften må deles. Den må nemlig lages ! ? Så kan du speile deg i baksten når du er ferdig. ?
Her er oppskriften:
Ingredienser: 10 g Gelatin pulver, 60 g vann, 150 g glukose , 150 g sukker, 75 g vann, 100 g søtet kondensert melk (pass på at det er den som det står søtet på),150g sjokolade, matfarge.
Fremgangsmåte:
1) løs gelatin opp i vann
2) kok glukose, sukker og vann.
3) ta av plata og tilsett gelatin
4) tilsett kondensert melk
5) Hell det over sjokoladen, og bland forsiktig for å unngå luftbobler.
Brukes ved 35C.
Når glasuren er 35 grader, Hell den over den frosne kaken/moussen, og la det renne av seg. ?
Sett det i kjøleskap til den skal serveres. ?
Husk å speile deg litt. ???
Kos deg! ?
«Hvis folket ikke har brød, kan de jo spise kaker…»
Marie Antoinette
~Tonje
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.