Selv om det er mye som er viktig når du jobber med din egen CV, så er sannheten at de fleste av oss fokuserer på helt feil ting.
Nesten alle har fokuset sitt på oppsett, grammatikk, og at CVen skal se bra ut. Men det er én ting som er viktigere enn alt dette; nemlig relevans for stillingen du søker på.
Dette gjelder enten det er en jobb i finans, media, administrasjon eller andre ting.
For at en CV skal være skikkelig god må den presentere kompetanse som er relevant for stillingen du søker på. Nettopp derfor er det så viktig at hver CV du sender ut er skreddersydd for den aktuelle jobben du søker på. CVen din må rett og slett svare på det den potensielle arbeidsgiveren er på jakt etter.
Prøv derfor å sette deg selv i arbeidsgiverens sko og forsøk å finne ut hvordan du kan hjelpe han med å løse de problemene han har. Klarer du det så har du langt på vei knekt koden til å få drømmejobben!
Finn en god CV-mal
Nå som du vet hva det aller viktigste er så kan vi bevege oss videre til det de fleste av oss bruker mesteparten av tiden på, nemlig selve utformingen av CVen. Dette er selvsagt også veldig viktig, men i motsetning til det som har med din kompetanse å gjøre så er utforming av CVen noe som er lett å forbedre.
Les også: Hvordan skrive godt nettinnhold – noen erfaringer fra finansbransjen
Det som ofte kan være lurt er å først sørge for at du har en god CV-mal som du kan bruke igjen og igjen, hver gang du søker jobb.
Synes du det er vanskelig å sette opp en profesjonell mal selv så kan det være lurt å se seg om på nettet. Du kan for eksempel ta en titt på et CV eksempel som denne fra CV-malen.no, eller bruke inspirasjon fra andre kilder.
Det viktigste når det gjelder CV-mal er at du har noe som ser oversiktlig og profesjonelt ut, og som du også synes fungerer godt for deg.
Bruk studietiden godt!

Et godt tips for deg som ønsker å sikre drømmejobben – for eksempel innenfor finans – er å begynne tidlig. Og aller helst bør du benytte sjansen mens du fortsatt er student. Da har du mulighet til å prøve og feile uten at konsekvensene blir for store for deg selv, og du har også mange gode muligheter til å sørge for å skaffe deg nøyaktig den kompetansen arbeidsgiverne er på jakt etter.
Ifølge mange eksperter kan det for eksempel være lurt å benytte tiden til å ta del i diverse studentorganisasjoner, frivillige verv, og ikke minst deltidsjobber og/eller sommerjobber ved siden av studiene.
Og selv om det er snakk som såkalt frivillig organisasjonsarbeid så er det helt greit å være litt taktisk når det gjelder hva du velger. Sats derfor på områder som er relevante for dine studier eller for det du ønsker å jobbe med senere. Til syvende og sist så er det nemlig din egen kompetanse og din egen fremtid du bygger, selv om du samtidig bidrar til å gjøre noe bra for andre.
Les også: Noen tanker om markedsføring i finansbransjen
Hvordan kan du forbedre deg og din kompetanse?
Hvis du har opplever å sjelden eller aldri bli innkalt til jobbintervju etter å ha søkt på en jobb så er det viktig at du tar en pust i bakken og tenker i gjennom situasjonen. Gå systematisk gjennom de stillingene du har søkt på, og sammenlign stillingsannonsen med CVen du sendte inn.
Hva tror du grunnen var til at du ikke ble innkalt, og ser du noe som du burde ha gjort annerledes? Mangler du noe kompetanse som etterspørres i stillingsannonsen? Eller kanskje enda viktigere, var du påpasselig nok med å få tydelig fram at du faktisk har kompetansen som etterspørres?
Husk at vi nordmenn ofte er litt sjenerte når det kommer til våre egne ferdigheter, men det kommer man ikke langt med på arbeidsmarkedet!
Allikevel er det viktig å huske på at selv om du ikke skal være for sjenert, så bør du være ydmyk i møte med potensielle arbeidsgivere. Dette innebærer også å ikke være veldig kravstor med tanke på lønn, og samtidig være åpen for prosjektbaserte stillinger, vikariater, og til og med deltidsstillinger.
Alt er uansett med på å bygge opp din egen kompetanse, noe som gjør deg mer verdifull på arbeidsmarkedet i neste omgang!
Lykke til!
Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten.
Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver.
Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.